Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win XP Home VS Professional: Een interessante opmerking?

None
12 antwoorden
 • Mensen die mijn probleem van 2 weken terug hebben gelezen weten hoeveel gedonder ik had, zoekend naar een manier om een laptop met pre-install XP Home te formatten door in de bios ook artities aan te maken.

  Ik heb het nu laten doen door een expert, die meteen de pre-install-XP-Home-CD liet zitten waar die zat en XP PROFESSIONAL erop heeft gezet.
  Geen meegeleverde progjes van Toshiba meer, maar een cleane XP!

  Zijn absolute mening was dat Professional veel meer uit je systeem haalt dan Home, dat het allemaal wat beter loopt, zeker op mijn notebook-systeem van een dikke 512MB-DDR werkgeheugen.

  Ik liet me overtuigen en nu werk ik met Pro.
  Ik moet zeggen, zonder nog gedefragmenteerd te hebben na de installatie van alle progjes, kreeg ik al een record met Norton Antivirus-scan (system-scan compleet), slechts 9 minuten en 23 sec!


  [b:b3756488a0]Wie is het met bovenstaande mening eens?[/b:b3756488a0]

  Mij is altijd verteld dat Pro niks meer is dan een Homeversie met netwerk-eigenschappen…. :roll:
 • ik had legaal home gekocht (zonder eerst goed te lezen en na een half jaartje whistler gedraaid te hebben) maar omdat home mar 1 proc ondersteund heb ik hem maar weer verkocht en pro aangeschaft.

  of het sneller is? geen idee, nooit iets van gemerkt.
 • Ik ben een leek.

  Ik weet toevallig van wat dingen af doordat ik er zelf mee te maken heb gehad.

  [b:22a94a0e9a]Wat is Mar 1 Proc?[/b:22a94a0e9a]
 • "maar 1 processor"

  Waarschijnlijk heeft igg dus een dual processor systeem.
 • :lol: :D :wink:
 • Home en Prof zijn kwa motor identiek, alleen de prof versie heeft een turbo optie (dual proc) en meer beveiliging en netwerk ondersteuning.

  Ja dit is een stap terug, maar probeer eens Windows98SE uit met je notebook. Als hij hier ook mee vastloopt ligt het aan je notebook.
  Die 9:23 minuten is de tijd dat je notebook stabiel liep en toen uitviel of zo?! Zijn er ook foutmeldingen die je kunt posten.
 • Of er een verschil zit tussen de home of pro versie weet ik niet, maar er is me wel 1 klein ding opgevallen.
  Als je in de home edite op verkenner klikt dan start ie daar in mijn documenten, terwijl de pro versie gelijk naar de c schijf gaat.
  Het is maar een klein verschil.
 • [b:e964f8d580]Hi ODF! Ik denk dat je me niet helemaal begrepen hebt…[/b:e964f8d580]


  Je kan aan het einde van een Norton systeem-viruscheck zien hoeveel tijd het hem heeft gekost.

  Daaruit kun je afleiden of je schijf een beetje een rommeltje is of niet.
  Bijvoorbeeld, bij een ongeorganiseerde schijf kost het me bijna 25 min., bij een opgeruimde schijf 15 en dus nu met Pro maar 9 minuten!

  Mijn notebook is erg krachtig dus '98 heb ik niet nodig :wink:
 • [quote:a2ade0fba8="Toshiba707"]Daaruit kun je afleiden of je schijf een beetje een rommeltje is of niet. Bijvoorbeeld, bij een ongeorganiseerde schijf kost het me bijna 25 min., bij een opgeruimde schijf 15 en dus nu met Pro maar 9 minuten![/quote:a2ade0fba8]
  Dit is wel een erg "uit de losse pols" benadering. Ik vind Norton AV niet bepaald geschikt als tool om het fragmentatie gehalte van je schijf te bepalen. Wellicht dat ie op een dergelijke schijf idd wat langzamer werkt dan op een keurig gedefragmenteerde schijf, maar een erg nauwkeurige meting is het niet.

  Daarnaast, de hoeveelheid data en het datatype spelen bij de snelheid van virusscanners een veel grotere rol dan fragmentatie. Bij een volledige systeemscan kom toch alle bestanden vanzelf aan bod, dus of het nou voor of achteraan de schijf staat maakt niet zoveel uit. Ook maakt het voor een scanner niet uit of bij elkaar horende bestanden ook daadwerkelijk bij elkaar staan (al doet defragmentatie wel meer dan dat alleen)

  Bestandsgrootte en type daarentegen zijn wèl belangrijk. Ik heb zelf bv. een gemirrorde website als .Rar bestand opgeslagen (30Meg, max gecomprimeerd). Dàt kost pas tijd, wanneer de scanner dat ding intern gaat uitpakken om vervolgens alles door te lichten… (een paar honderd plaatjes en html bestanden…)
 • [quote:f30782e7d9="Toshiba707"]…een ongeorganiseerde schijf kost het me bijna 25 min., bij een opgeruimde schijf 15 en dus nu met Pro maar 9 minuten!…[/quote:f30782e7d9]
  Aangezien je een default voorgeinstalleerde XP home met allelei toeters en bellen vergelijkt met een door een "expert" geïnstalleerde gestroomlijnde (dat neem ik tenminste aan, als ie een aparte install doet) XP Prof installatie vergelijkt is ook niet helemaal eerlijk natuurlijk.

  Het zou niet geheel onlogisch zijn dat die XP Home installatie meer rotzooi meesleept en geïnstalleerd heeft (weet jij wat daar default op geïnstalleerd staat?) dan je nieuwe XP Prof install. Dat wil dan niet meteen zeggen dat Home DUS minder vlot werkt dan Prof.
 • Ik ben erg los uit de pols.

  Maar er zit wat in wat je zegt. Daarom plaats ik deze vraag ook, om antwoord te krijgen van mensen met een vaste hand! :D
 • [quote:55af95557f="Toshiba707"]Mensen die mijn probleem van 2 weken terug hebben gelezen weten hoeveel gedonder ik had, zoekend naar een manier om een laptop met pre-install XP Home te formatten door in de bios ook artities aan te maken.

  Ik heb het nu laten doen door een expert, die meteen de pre-install-XP-Home-CD liet zitten waar die zat en XP PROFESSIONAL erop heeft gezet.
  Geen meegeleverde progjes van Toshiba meer, maar een cleane XP!

  Zijn absolute mening was dat Professional veel meer uit je systeem haalt dan Home, dat het allemaal wat beter loopt, zeker op mijn notebook-systeem van een dikke 512MB-DDR werkgeheugen.

  Ik liet me overtuigen en nu werk ik met Pro.
  Ik moet zeggen, zonder nog gedefragmenteerd te hebben na de installatie van alle progjes, kreeg ik al een record met Norton Antivirus-scan (system-scan compleet), slechts 9 minuten en 23 sec!


  [b:55af95557f]Wie is het met bovenstaande mening eens?[/b:55af95557f]

  Mij is altijd verteld dat Pro niks meer is dan een Homeversie met netwerk-eigenschappen…. :roll:[/quote:55af95557f]

  Windows xp professional staat het gebruik van meerdere processors in de pc toe en kent beheerdersrechten aan de gebruiker toe. De multimediamogelijkheden van beide systemen zijn gelijk. Een normale gebruiker mist niets aan de professionele versie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.