Vraag & Antwoord

OS Windows

gedelete window file terugzetten

Anoniem
IMworthy
7 antwoorden
 • Heb na een virusscan met bullguard 4 geinfecteerde files gedeleted ipv in quarantaine te zetten. Nu kan ik geen programma's uit de program files meer starten al is de link correct. ook met de search optie + dubbelklik niet. dat zal dus aan de gedelete files liggen?

  Scan path :C:\;F:\;G:\;H:\;I:\;J:\;K:\;

  Report:
  C:\RECYCLER\idho.exe infected: Win32.Yahaa.E@mm
  C:\RECYCLER\idho.exe deleted
  C:\RECYCLER\jnfm.exe infected: Win32.Yahaa.E@mm
  C:\RECYCLER\jnfm.exe deleted
  C:\RECYCLER\vpuo.exe infected: Win32.Yahaa.E@mm
  C:\RECYCLER\vpuo.exe deleted
  F:\WINDOWS\MSTASKMON.EXE infected: Win32.Yahaa.E@mm
  F:\WINDOWS\MSTASKMON.EXE deleted

  Het gaat om de XP en programma's op de c: partitie. op F: staat alleen XP, meer niet. Lijkt me vreemd dat in recycler een onmisbare file staat.

  Voor de zekerheid wil ik files toch terugzetten. Hoe moet ik dat doen? Waar staan ze? 'K hoef toch zeker XP (home) niet terug te zetten.

  Iemand suggesties? BVD: IM.
 • [quote:e7d5972093="IMworthy"]Heb na een virusscan met bullguard 4 geinfecteerde files gedeleted ipv in quarantaine te zetten. Nu kan ik geen programma's uit de program files meer starten al is de link correct. ook met de search optie + dubbelklik niet. dat zal dus aan de gedelete files liggen?
  [/quote:e7d5972093]
  Kan je wel enig ander executable opstarten?
  Kan je regedit.exe opstarten?
  [quote:e7d5972093="IMworthy"]

  Het gaat om de XP en programma's op de c: partitie. op F: staat alleen XP, meer niet. Lijkt me vreemd dat in recycler een onmisbare file staat.

  Voor de zekerheid wil ik files toch terugzetten. Hoe moet ik dat doen? Waar staan ze? 'K hoef toch zeker XP (home) niet terug te zetten.

  Iemand suggesties? BVD: IM.[/quote:e7d5972093]
 • SFC op de command line zou missende windows files terug moeten zetten.
 • Nu dat je het zegt, nee. ook regedit niet. kan in mijn eigen account zelf geen I explorer starten, in dit account dus wel, en een programmaatje als notepad dus ook. De rest van de programma's kan 'ie dus gewoon niet vinden. Je kent de melding wel, Windows cannot find…….. make sure u typed the name correctly, bla bla. En ze staan toch echt wel op het aangegeven pad.
 • K. 'K ga maar eens op 1 van m'n andere harde schijven rondneuzen. Heb nog 2 x XP. Hopen dat het die files zijn en dat ze erbij staan. Heb geen zin weer XP te installeren.
 • [quote:7a270a1b61="IMworthy"]Nu dat je het zegt, nee. ook regedit niet. kan in mijn eigen account zelf geen I explorer starten, in dit account dus wel, en een programmaatje als notepad dus ook. De rest van de programma's kan 'ie dus gewoon niet vinden. Je kent de melding wel, Windows cannot find…….. make sure u typed the name correctly, bla bla. En ze staan toch echt wel op het aangegeven pad.[/quote:7a270a1b61]
  Zorg dat op de volgende lokatie in het register
  HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open\command

  deze waarde staat:
  "%1" %*

  Maar ja, dan moet je wel regedit op kunnen starten! 8)
 • Files staan nergens in andere geinstalleerde windows, nee. Een of ander programma moet dan uit zichzelf het register aangepast hebben? Heeft dit probleem dan niets met virusseen en/of gedelete files te maken?

  Probeer nu ff of ik in f: regedit kan starten en op c: aanpassen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.