Vraag & Antwoord

OS Windows

gebruikers verwijderen en mappen delen tussen gebruikers

Anoniem
bosjvd
4 antwoorden
 • Even een vraagje en eerst een uitleg:
  - De fabriek van de pc heeft een administrator toegewezen
  - Ik heb zelf als beheerder een eigenaarsaccount aangemaakt en daarnaast een account voor de familie.
  Vervolgens heb ik alle benodigde mappen gedeeld

  - In de Verkenner zie ik vervolgens als extra gebruikers staan :
  * all users
  * default user
  - dat zijn er dus , opgeteld bij elkaar , opeens 5 !!
  - dit maakt de verkennerinhoud erg onoverzichtelijk en dat is eigenlijk mijn grootste probleem.
  - het blijkt dat bovendien dat de door mij - via eigenaar - gedeelde mappen niet overal gedeeld worden, zo zie ik o.a. *favorieten * niet bij de andere gebruikers terugkomen , terwijl ik die wel als gedeeld heb aangevinkt.

  Mijn vraag :
  1. - kan ik de "default user" en zijn mappen zonder problemen verwijderen ?
  2. - kan ik de "all user" en zijn mappen zonder problemen verwijderen ?
  Dan zou ik dus over houden , zoals ik het graag zou willen :
  - de administrator ( alhoewel ik daar niets in heb , behalve wanneer ik in veilige modus opstart :( )
  - de eigenaar (zoals windows dit noemt, kan ik dit hernoemen ? )
  - de familie

  3. - hoe krijg ik nu echt al de gewenste mappen bij iedere gebruiker gedeeld, de manier waarop ik dit steeds gepoogd heb, is dmv van het klikken op de rechter muisknop en *delen* aan te vinken.

  greetz en alvast thanxx voor jullie brainworks

  het vliegje
 • Helaas, wat jij voor ogen hebt klopt niet.

  Om te beginnen de mappen default user en all users. Om dit uit te leggen moet ik ff wat dieper ingaan op het begrip profiel. Iedere gebruiker heeft een eigen profiel. Dat wil zeggen hij kan zijn eigen instellingen maken voor wat betreft de items op het buroblad, in het startmenu en de favorieten bijvoorbeeld. Deze kunnen voor iedere gebruiker anders zijn, want iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Al deze profielen worden opgeslagen in de map Documents and Settings. Hier zie je ook de twee mappen default user en all users terugkomen.

  De map Default User is het profiel van een nieuwe gebruiker. Als je een nieuwe gebruiker maakt haalt Windows zijn instellingen uit deze map. In de map All Users staan de instellingen die voor alle gebruikers gelden. Bijvoorbeeld als je iedereen dezelfde icoontjes op het buroblad wil geven, zet je een snelkoppeling in de map Desktop onder All Users. Deze verschijnt dan op het buroblad van iedere gebruiker die inlogt.

  Je begrijpt dat deze mappen niet weggehaald kunnen worden.

  Het begrip Delen zie je ook verkeerd. Delen wil hier zeggen: delen over het netwerk, dus de mogelijkheid om die map te benaderen vanaf een andere PC in het netwerk. Om bijvoorbeeld iedereen dezelfde favorieten te geven, moet je ergens op je harde schijf en niet binnen een map in Documents and Settings (de profielen zijn alleen door de betreffende gebruiker en de administrator te benaderen) een mapje Favorieten aanmaken waar je alle favorieten in plaatst. Je moet nu het register zodanig bewerken dat voor iedere gebruiker de favorieten uit deze map haalt. Als je een beetje handig bent in het Windows-register kun je dit handmatig doen. Er zijn ook progjes voor als TweakXP die dat voor je doen.

  Succes
 • dank je , deze uitleg was helder en daar kan ik verder mee
  vliegje
 • Je schreef :

  "Bijvoorbeeld als je iedereen dezelfde icoontjes op het buroblad wil geven, zet je een snelkoppeling in de map Desktop onder All Users. Deze verschijnt dan op het buroblad van iedere gebruiker die inlogt"


  Dit klopt, die icoontjes(snelkoppelingen) verschijnen dan wel bij de 2 e gebruiker , maar de programma s van die snelkoppelingen - die overigens geinstalleerd zijn via de administratoraccount- werken niet bij de andere gebruiker.
  Dus ik zou toch graag willen weten welke registerveranderingen ik zou moeten toepassen om deze progjes wel draaiende te krijgen. De oplossing van XP zelf, om bestanden te slepen naar de map gedeelde documenten, werkt in ieder geval niet.

  Vliegje

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.