Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

remote desktop connection in win xp?

Getyours
11 antwoorden
 • Hallo,

  Op de zaak hebben we een netwerk bestaande uit 6 pc's die verbonden zijn met elkaar via een hub, en die hub is weer continu verbonden met het internet (adsl) dmv een router en adsl modem. Nou draait 1 pc in dat netwerk windows xp. Wij willen nu van thuis af in kunnen bellen op het bedrijfsnetwerk.
  - Kan dit met remote desktop connection
  - zo ja, welke instellingen moet ik dan hebben
  - moet ik in de router nog een poort openzetten?

  alvast bedankt!

  Rob
 • Voor Remote Desktop over Internet moet je poort 3389 forwarden naar betreffende PC
 • thnx, dat ga ik vandaag meteen proberen!
 • Moet ik dan op de kantoor pc nog remote desktop instellen dat ie aanvragen kan ontvangen, of hoef ik daar niets in te stellen?
 • Op de server (met WinXP Professional) moet in Systeem-eigenschappen > Tabblad [i:3b3a0c8ef0]Verbindingen van buitenaf[/i:3b3a0c8ef0] in elk geval worden ingesteld: Externe gebruikers mogen verbinding met deze computer maken. En zorg dat je in elk geval aanlogt met een password, anders zul je waarschijnlijk geen verbinding krijgen.
 • het is geen netwerk met een server. Het zijn 6 losse computers die met een hub met elkaar verbonden zijn. In de router heb ik poort 3389 geopend, en doorverwezen naar het IP adres van de computer waarmee verbinding gemaakt moet worden. Toch werkt het niet. Wat doe ik fout?
 • Je moet dus op die XP-machine aanvinken dat je extern een verbinding wil maken. Dit aanvinken doe je op bovenstaand beschreven manier. Verder tik je uiteraard in de remote desktop client thuis het internet-IP-adres van kantoor in.
 • Dat is allemaal gebeurd. Ik moet wel even vermelden dat de xp machine xp home draait, maar dat moet niet uitmaken dacht ik zo…. Ik heb bij systeemeigenschappen op het tabblad 'verbindingen van buitenaf' alles aangevinkt, dus dat moet kloppen. Dan de instellingen thuis:
  computer: ip adres van internetverbinding op het kantoor
  gebruikersnaam: naam van de xp machine op het kantoor
  wachtwoord: wachtwoord van de xp machine op het kantoor
  domein: ? ik weet niet of ik deze in moet vullen. Ik heb al WERKGROEP geprobeerd, want zo heet de werkgroep op kantoor….
  Ik snap er de ballen van dat het niet werkt. Klopt dat poort nummer (3389) wel?
 • Ik heb net de hele microsoft site doorgesnuffeld, en naar wat ik begrepen heb, kan je remote desktop alleen gebruiken met windows xp pro? Waarom zit het dan bij de home editie er ook op?
 • Je kunt alleen een remote desktop connectie maken als de doelmachine Windows XP Professional draait!! (EDIT: zoals je net zelf hebt bemerkt). Je kunt met een Home Edition wel [i:978533d745]naar[/i:978533d745] een Professional toe een verbinding maken omdat daar de server-software in zit. In de HE zit alleen client-software. Daarom is die ook goedkoper….
 • ja, heb het nu ook allemaal door :) Kortom, als mijn baas wil dat ik ga telewerken, moet hij een upgrade naar windows xp pro a €221,08 aanschaffen… :wink: Maar goed, in ieder geval bedankt voor jullie inzet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.