Vraag & Antwoord

OS Windows

Format C

5 antwoorden
  • Werk nu met Win XP home (Engelstalig),80 gb verdeeld in 2 partities (20 & 60 gb). Wens nu Win XP prof (nederlandstalig) te installeren, maar met slechts 1 (één) partitie. Kan dit gebeuren via de installatie vanaf de cd rom (fdisk + format c uitvoeren) of moet dit gebeuren via een bootdiskette?? :-?
  • Download eerst ff partition magic van Powerquest. Dan zou ik de twee partities samenvoegen. Daarna de Windows XP Cd-rom booten en de nieuwe partitie formateren. Dat lijkt mij het makkelijkst. Je hebt geen bootdiskette nodig want de Windows XP cd rom boot zelf ook al! grtz Peter
  • Ik zou het via een bootdiskette doen. Met fdisk de twee partities te verwijderen en 1 nieuwe maken van 80 GB. Een tweede partitie, bv voor je data, heeft wel zijn voordelen.
  • [quote:4275f15570="Peter Hoogendoorn"]Download eerst ff partition magic van Powerquest. [/quote:4275f15570] "Effe" downloaden? Je weet dat je hier geen illegale praktijken er op na mag houden? Partition Magic is niet zomaar te downloaden. Wel een demo-versie, maar die laat je geen wijzigingen aanbrengen. Partition Magic is ook helemaal niet nodig als de data op de tweede partitie veilig kan worden gesteld, want je kan tijdens de setup van Windows partities verwijderen en aanmaken. Kun je die data niet veilig stellen en heb je geen programma als Partition Magic voorhanden, dan raad ik je aan om alleen de C-schijf te formatteren tijdens de setup.
  • OK, die oplossing is beter, maarre waarom niet ff downloaden. Dat hoeft niet zomaar illegaal te zijn :wink: FO

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.