Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe installeer ik W98 [b]naast[/b] W95

jaw
11 antwoorden
 • Ik had een systeem met W95 en OS/2 (WARP) met een bootmanager voor de keuze bij aanzetten.
  Ik heb de D-schijf met OS/2 ge-reformatteerd om daar W98 op te zetten.
  Ik zie nu echter geen kans om W98 (geen update maar compleet systeem) op die D-disk te krijgen, blijft uitsluitend met disk C bezig. Ook vanaf Dos opstarten of Opstart diskette. Als er al ooit de vraag komt dat de C-schijf te vol is maar wel ruimte op D, komt er bij doorgaan uiteindelijk de message SU0168 dat ik een update CD moet gebruiken. Maar a) heb ik die niet en b) wil ik helemaal geen update plegen maar Windows 98 apart installeren. Hoe doe ik dat?
  N.B. Ik krijg ook de boodschap dat mijn bootmanager verloren zal gaan. Dat kan ik nog begrijpen omdat die waarschijnlijk aan OS/2 gerelateerd is. Maar… ik zou het wel prettig vinden als ik iets dergelijks kan installeren zodat ik t.z.t. de keuze hou tussen W95 of W98. Of is een en ander helemaal niet mogelijk en moet ik kiezen voor installatie van één van die twee systemen?
  Wie kan mij helpen of zeggen waar ik die procedures kan lezen?
 • Als je opstart met een bootdiskette, en dan ga je naar je cd-rom en zeg setup.
  Als hij gaat installeren dan geef hij toch aan dat de bestanden in c://windows komen, dit kan je ook veranderen in d: als je wil.
 • Nee, zo werkt het beslist niet! Er is maar één manier om dit voor elkaar te krijgen. En dat is als volgt:
  Maak met (bijvoorbeeld) Partition Magic een tweede [b:8f76d48348]primaire[/b:8f76d48348] partitie en zet deze op Active > Apply. Herstart na uitvoering de PC nogmaals en installeer Win98 door te booten vanaf CDROM. Na afloop installeer je BootMagic en kun je kiezen tussen Win95 en Win98.
  Met Fdisk krijg je dit niet voor elkaar omdat je daarmee geen tweede primaire partitie kunt maken.
 • http://tweakhomepc.virtualave.net/dualboot/addawin.html
 • Hallo Binary,

  hoe krijg ik dat voor elkaar? Mijn versie van partitionMagic geeft helemaal niet die optie van primary settings.
 • Met elke versie van Partition Magic moet dit kunnen. Maak ruimte voor een nieuwe partitie en kies [b:536bb52b67]Operation > Create[/b:536bb52b67]. Je moet nu kunnen kiezen voor [b:536bb52b67]Primary Partition[/b:536bb52b67]. Mits je nog niet meer dan 4 partities hebt, en als die nieuwe partitie [i:536bb52b67]voor[/i:536bb52b67] een eventuele Extended Partition komt te staan. Als je dit met deWizard doet dan zal het inderdaad wel niet kunnen, maar handmatig dus wel.
 • Euh…ik wil niet persé m'n eigen verhaal promoten, maar iemqand toevallig de link al gelezen? da's volgens mij een nog makkelijkere oplossing.
 • Ja, ik heb het gelezen. Gemakkelijker? Absoluut niet. Met Partition Magic een nieuwe actieve primaire partitie aanmaken is binnen een minuut klaar. En BootMagic installeren kost weinig meer tijd. Windows installeren kost wat meer, maar dat zul je toch wel moeten.
  Afgezien daarvan: op mijn manier weet ik exact wat er gebeurt en hoe ik dat kan herstellen als er een probleem is. Om dit met software te doen waarvan ik niet weet hoe het werkt, dat ga ik in elk geval niet promoten.
  Voor iemand die geen Partition Magic heeft zou het misschien iets kunnen zijn om uit te proberen. In dat geval hoor ik graag ervaringen.
 • Je hebt vast gelijk. Ik ben een keer tegen die link aangelopen toen ik zelf naar iets dergelijks aan het zoeken was. Vervolgens het verhaal vluchtig gelezen, gedownload & vervolgens nooit meer naar gekeken. Maar goed, ik beweer ook niet dat het DE oplossing is, laat staan dat het werkt of zelfs veilig is. Het was maar een aanzet; ik neem zowieso aan dat de topicstarter het spul kritisch bekijkt voor hij het toe zou passen.
 • Aan Binary,
  ik heb nu Partition Magic versie 8 besteld, want ten tijde van mijn versie 1.03 bestond die functie blijkbaar nog niet!!
 • :lol: Ik geloof je onmiddellijk. Volgens mij heette het toen nog [b:698f9eca58]PQ Magic[/b:698f9eca58]. Hoewel ik geen idee heb hoe oud versie 1.03 dan wel niet is…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.