Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Van dual-boot naar single

Anoniem
Maxki
5 antwoorden
 • Ik heb een dual-boot systeem. Op C: staat Win98SE en op D: staat W2k.
  Opstartpartitie is C:\.
  Ik ben erg tevreden over W2k en wil W98 graag verwijderen. Hoe doe ik dat?
 • Ter vergelijking: met 98 en XP is het zò - dan zal het je ook wel met jouw systeem lukken…

  Om alleen Win98 te krijgen: opstarten met bootdiskette naar de A:\> prompt, daar SYS C: intypen. Daarmee is je bootmenu weg. Dan nog bestanden boot.ini, bootsect.dos, ntdetect.com, ntldr en pagefile.sys verwijderen.
  Als XP ook op de C-partitie staat, dan de mappen Documents & Setting en Windows.0 verwijderen (dat kan gewoon vanuit Win98). Staat XP op een andere partitie, dan kun je deze verwijderen (bv met Fdisk) of gewoon formatteren. Is dat wel NTFS, dan moet je moet Fdisk de non-DOS partitie verwijderen en eventueel opnieuw (als FAT32) aanmaken.

  veel geluk!
 • [quote:bf5ecc858b="Maxki"]Ik ben erg tevreden over W2k en wil W98 graag verwijderen. Hoe doe ik dat?[/quote:bf5ecc858b]

  Passer, Volgens mij wil Maxki juist alleen Windows 2000 :wink: !
 • [quote:f4cdb23527="Japaveh"][quote:f4cdb23527="Maxki"]Ik ben erg tevreden over W2k en wil W98 graag verwijderen. Hoe doe ik dat?[/quote:f4cdb23527]

  Passer, Volgens mij wil Maxki juist alleen Windows 2000 :wink: ![/quote:f4cdb23527]ja, hij moet die gegevens wel aan zijn situatie aanpassen, da's wel duidelijk dacht ik (daarom staat er ook:
 • :lol: Ja leuk.
  Maar in feite is het enige dat moet gebeuren: alles verwijderen op de C: partitie [i:7fe5d082f1]behalve[/i:7fe5d082f1] de bestanden boot.ini, ntdetect.com en ntldr. Het eenvoudigst is om (vanuit DOS) deze 3 bestanden op floppy te zetten, dan format C: uitvoeren en bestanden terug zetten.
  Na afloop boot.ini even wijzigen door de regel [b:7fe5d082f1]C:\="Microsoft Windows 98"[/b:7fe5d082f1] te verwijderen, dan krijg je ook geen bootmenu meer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.