Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP gestroomlijnd installeren

5 antwoorden
  • Beste mensen, Geheel conform het artikel "Gestroomlijnd installeren" in C!T nr. 3 maart 2003 heb ik een Windows XP Installatie-CD gebrand. Volgens "STAP11: Resultaat controleren" heb ik, na in de BIOS te hebben ingesteld, dat de computer van de CD moet booten, getracht Windows XP op een andere partitie te installeren. Helaas! Ik kreeg de volgende foutmelding: "CDBoot: couldn't find NTLDR". Ik heb op de CD nagegaan of inderdaad NTLDR er niet opstaat. Het bestand staat in de map I386. Heeft iemand enig idee wat ik fout zou kunnen hebben gedaan dan wel kan iemand mij de oplossing aanreiken? Bij voorbaat dank.
  • Probeer eens op te starten van (win 9.x) bootdiskette (met cd-rom ondersteuning). Ga naar de map I386 op de Win XP - cd en start het bestand NTDETECT op. Misschien start de installatie dan wel.
  • Het bestand NTLDR staat weliswaar op de CDROM in de map I386, maar dat is niet het bestand wat bedoeld wordt. Als je boot vanaf CDROM, dan wordt de bootimage van de CDROM gelezen en daarin moet (onzichtbaar dus) ook NTLDR staan. Deze wordt met ISO Buster van de oorspronkelijke CDROM geripped en met Nero gebrand (stap 7 t/m 10). En daar zal dus iets fout zijn gegaan. Niet in de "echte" inhoud van de CDROM.
  • Bedankt voor jullie reacties. Ik zou niet weten wat ik fout heb gedaan. Ik heb precies gedaan wat er in 7 t/m 10 staat. Ik ben in het linker scherm van ISO-buster naar de ingang "Bootable CD" gegaan en heb op het bestand "Microsoft Corporation.img" met de rechter muisknop geklikt. Ik heb heb voor de optie Extract Microsoft Corporation.img" gekozen en heb het bestand in de map WinXP (die ik zelf heb aangemaakt) opgeslagen. Er ontstond toen een IMG image-bestand met de naam "Microsoft Corporation". Miscien, dat Nero me een kunstje geflikt heeft. Ik heb n.l. versie 5.5.6.4. en niet versie 5.5.9.0. Zou dat het probleem kunnen zijn?
  • [quote:8f2afb7a74="Jan scheltes"] Ik heb n.l. versie 5.5.6.4. en niet versie 5.5.9.0. Zou dat het probleem kunnen zijn?[/quote:8f2afb7a74]In het artikel wordt daar wel over gesproken, ja. Btw, ik heb Nero Express, maar dat is ook geen zegen: het werkt met wizards, maar al die specifieke instellingen zijn niet te vinden. Die stappen 8, 9 en 10 lopen dan sowieso anders (en niet goed).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.