Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

1st time RH: hdd indelen met beetje ruimte voor xp

bluebear
6 antwoorden
 • Hallo!

  Laatst heb ik een nieuwe pc gekocht, waarop ik nu RH8 wil gaan gebruiken, voor de eerste keer. Voor de zekerheid, om nog een systeem achter de hand te hebben wanneer ik het eerste heb verkloot, wil ik xp op dezelfde harddisk zetten.
  Kan iemand een aanbeveling doen over hoe dit aan te pakken? Waarmee beginnen; Hoeveel partities; Wat op Welke; et cetera


  -word-documenten, mp3's, mpg's en avi's wil ik graag allemaal bij elkaar en bereikbaar voor beide besturingssystemen.
  -Verder wil ik Linux graag de ruimte geven, hoewel xp gewoon moet kunnen functioneren als het nodig is.
  -Ook moet Linux al het internetverkeer afhandelen (2mb adsl + directe kabelverbinding met 1 andere pc waarop w2k).


  systeem:
  MSI k7t266pro2-ru; duron 1.3; 512ddr; wdc 80gb; club3 gf4 64mb ddr
  Ik heb geen partitionmagic.
  De schijf is nog leeg (brandnieuw)

  Ik hoop dat ik duidelijke vragen heb gesteld, maar geef het alsjeblieft aan wanneer dit niet zo is, of wanneer informatie ontbreekt.

  lieve groeten,

  BB
 • Ik zou als 1e XP installeren en daana Linux.

  Geef XP en Linux elk hun eigen partitie, XP (Windows) altiijd op de 1e partitie.

  XP heeft genoeg aan een partitie grootte van 5 Gb, Laat Linux zijn eigen partitie aanmaken en een aparte voor het swapfile.

  Zet Linux als laatste op de schijf, dus XP partitie -> Data Partitie (mp3, avi, enz) -> Linux partitie -> Swapfile partitie (Linux).
 • Hé bedankt.
  De data-partitie, met welk file system kan dat het best geformateerd worden? Kent Red Hat een systeem waarmee xp overweg kan, of zou dat met fat32 moeten (of ntfs, als RH dat goed snapt)?
 • Linux kan overweg met elke Windows schijfindeling, je kunt in elk geval zeker voor zeker nemen en voor FAT32 kiezen.
 • Als Linux-newbie moet je niet voor NTFS kiezen. Dat moet je nl. zelf in de kernel inbouwen en bovendien is het wegschrijven naar NTFS vanuit Linux nog steeds een experimentele en dus riskante onderneming.
 • Alle Linux distros verdienen een compliment voor de manier waarop ze dualboots of zelfs triple boots hanteren. Windows, ongeacht de versie, zou hier een voorbeeld aan moeten nemen. Kortom, maak wat ruimte vrij voor RH en installeer hem dan de eerste keer met de standaard opties voor die vrije ruimte. Kan niet misgaan.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.