Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

fout melding XP pro

rhavo
8 antwoorden
  • Windows XP pro doet de laatse tijd raar. Sommige wat oudere programma's (bijv. acces 2.0) starten niet meer op. Windows geeft de mededeling: '16-bits Windows subsysteem' (in een blauwe balk), met daaronder: ' config.nt. Het systeembestand is niet geschikt voor MS-DOS en Microsoft Windows toepassing' Daarna kan ik 'sluiten' kiezen. Ik heb al met de compabiliteitswizzard geprobeerd om windows zich als Win 95 of win 98 te laten gedragen, maar dat helpt niet. Wie weet wat er aan de hand is, en liever nog, hoe dit op te lossen.
  • Je kunt misschien proberen om de files op te schroeven in de config.nt.
  • Bedankt, maar hoe doe ik dat?
  • Heb je de Wizard Programmacompatibiliteit al geprobeerd? Staat in Programmas > Bureau-Accessoires > Systeemwerkset. Werkt soms wel en soms niet.

    mvrgroet Edmond
  • Je kunt proberen om de files ipv. meestal 40 op te schroeven naar 80. Dan moet je gewoon de waarde aanpassen van 40 naar 80
  • Ik heb de Wizzard comptabilteitsproblemen geprobeerd, maar die hielp niet. Ik heb nu de files in config.nt verhoogd van 40 naar 80 maar dat helpt ook niet. Het gekke is dat ik er vroeger geen last van had. Ik ben bang dat ik een of andere interne setting niet goed staat. Maar kom er maar eens achter.
  • Dus…. Je hebt eerst met deze programma's kunnen werken in Windows XP ? Heb je toevallig een Windows Update gedaan ? Of misschien een bepaald programma geinstalleerd waardoor dit kan gebeuren ?
  • Kijk eens bij http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;314495

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.