Vraag & Antwoord

OS Windows

LPT of com poort

Anoniem
Reijer Hollander
5 antwoorden
 • Ik heb een probleempje met mijn printer in win98. Als ik wil printen komt er een bericht dat de printer niet gevonden kan worden ofzo omdat de juiste poort er niet is.
  In win2000 (double boot) is er geen probleem en de scanner werkt wel in win98. (bij 2000 doetie wel vreemd). Kijk ik bij de device manager ddan vind ik bij de LPT poort dat er een geluidskaart aanhangt,en bij de printer/eigenschappen/bronnen kan ik wel poorten aangeven maar de LPT poort staat er niet bij. Wat doe ik hieraan? want op een COM poort print hij niet.
  Ik weet ook niet precies waar die voor dienen.
 • Waarschijnlijk delen je LPT poort en de geluidskaart dezelfde IRQ (waarschijnlijk 7), zet de IRQ aanvraag van de geluidskaart op een andere IRQ, 3 of 5.
 • Ik heb bij apparaatbeheer geprobeert de eigenschappen van de poort te veranderen maar helaas. Ook met automatische instellingen veranderen auitgeschakelt komt er een melding dat ik het niet veranderen kan
  Bij het proberen printen komt er overigens ook iets over dat er een programma gebruikt maakt van de poort !!!!!!! ik heb geen programma's draaien?
 • Prik de geluidskaart eens in een ander pci slot.
 • Of kijk of je in het BIOS één van de IRQ's kan wijzigen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.