Vraag & Antwoord

OS Windows

computer start niet meer

Anoniem
None
4 antwoorden
 • ik gebruik win98 se. heb nero geïnstalleerd, daarna startte de computer niet meer of gaf melding windows beschermingsfout. uit de handleiding bleek dat er mogelijk een conflict met andere brander software bestaat. Ik heb ook Easy cd creator geïnstalleerd, maar dacht dat nero sneller zou zijn. Na het probleem geprobeerd alle software van zowel easy cd en nero te verwijderen in veilige modsu, maar dan kan ik geen cdrom draaien. Ook alle sleutels uit register die verwijzen naar deze software weggehaald, maar tevergeefs. Er moet ergens een conflict zxin, maar ik kan het niet vinden. Bestaan er diagnostische programma's voor zo'n soort probleem? Inmiddels heb ik wel windows in een andere directory geïnstalleerd, maar moet nu alles opnieuw configureren en ook mijn email verbindingen werken niet meer omdat de passwords niet herkiend worden, die ik toch overgenoemen heb uit de oude configuratie. Ook daar zou ik graag hulp voor willen

  Wie heeft suggesties? Bij voorbaat bedankt
  peter veenstra :cry:
 • Format c:
 • Het kan voorkomen dat windows een fout genereert op een van de systeembestanden. Grote kans dat het bestand dan beschadigd is. Geen probleem,met behulp van controle systeembestanden kunt u door windows gemelde beschadigde of ontbrekende bestanden opnieuw kopiëren vanaf de installatie-cd
  1) activeer programma's bureau-accessoires systeemwerkset systeeminfo
  2) Selecteer uit het menu extra de optie hulpprogramma voor systeemconfiguratie. Let er even op dat deze optie onder windows Me anders heet dan onder '98;op 98 zoekt u naar controle systeembestanden.
  3)selecteer op het tabblad algemeen de optie bestand uitpakken.
  4) Voer in het kader een bestand van de setup-diskette uitpakken de naam van het beschadigde bestand in en druk op starten.
  5) Voer vervolgens de locatie van het bestand dat u wilt uitpakken in en de doellocatie voor het uitgepakte bestand. Kies als locatie van waar het bestand uitgepakt moet worden de plaats op de cd waar de bestanden met de extensie .cab voorkomen; de exacte locatie verschilt per distributie. Zorg ervoor dat in de regel bestand opslaan in de locatie staat waar het bestand op uw windows-installatie hoort te staan;bijvoorbeeld c:\windows\system.
  TIP: In sommige gevallen zult u de melding krijgen dat het bestand beveiligd is en niet overschreven kan worden. Grote kans dat het bestand op dat moment in gebruik is en om die reden niet overschreven kan worden. Sla in dat geval het betreffende bestand in een tijdelijke locatie op en start de computer op in dos-modus (op F8 drukken tijdens het opstarten) In de dos-modus zijn de meest kritische windows compononenten niet in gebruik en zult u zonder probleem het bestand opnieuw kunnen kopiëren.
 • [quote:910e073a53]Easy cd creator geïnstalleerd, maar dacht dat nero sneller zou zijn[/quote:910e073a53]
  Dat dacht ik dus ook: conclusie: NIET DUS! :-?
  Als ik met ECDC een CD maak op volle snelheid, en met Nero, dan blijkt Nero 2x zo langzaam!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.