Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

win 98 se of 2000 pro

None
22 antwoorden
 • Sinds kort kabel internet. Heb nu mijn computer de hele dag aanstaan (niet online). Nou staat hij af en toe vast dan moet ik hem resetten. Is het beter om 2000 te instaleren is deze stabieler? Ik gebruik de computer ook voor games.
 • wat is je systeem??
 • Windows 2000 is eigenlijk niet zo geschikt voor games. Ik wil maar zeggen het zal wel lukken maar is niet aan te raden en inderdaad windows 2000 is stabieler wat betreft het internet. En dat uw computer af en toe vast loopt(indien ik goed gelezen hebt tenminste) kan aan allerlei dingen liggen Leest het volgende eens rustig door:
  In geval Windows af en toe crasht en u daar geen aanwijsbare oorzaak voor vindt,loop dan deze controlelijst na en kijk of één van de oorzaken op uw systeem van toepassing is.
  VOEDING: Een van de meest voorkomende oorzaken van willekeurig crashen is een beschadigde of onvoldoende . Dat is vooral zo als u een heleboel adapters,stations,ventilatoren of een van gigahertz-cpu's hebt. Controleer het elektriciteitsverbruik van alle apparaten in uw machine (vergeet niet het moederbord,de cpu en ram) en breng een voldoende grote buffer aan. Een volledige uitgeruste pc heeft al gauw een voeding van 350W of 400W nodig
  OVERHITTING: Het systeem crasht als de CPU of uw vaste schijf of schijven overhit raken,de cpu of schijf kunnen hierdoor zelfs beschadigd worden. Zorg ervoor dat de ventilator(en) van de CPU werkt/en en dat de temperatuur van de processor (zie het BIOS scherm) binnen de normale waarden valt. Controleer of uw vaste schijf te heet wordt,maar pas op: u zou uw vingers kunnen verbranden. als uw schijf opwarmt,zorg dan voor voldoende ventilatie van uw computerbehuizing. Het is wellicht zelfs een goed idee om voor de schijfstations een aparte ventilator te installeren.
  SLECHT GEHEUGEN: Een slechte geheugenmodule kan het systeem ook doen crashen. Vervang uw geheugenmodule door een exemplaar waarvan u weet dat het werkt en kijk of het probleem verholpen is. Als uw machine met verschillende geheugenmodules is uitgerust,moet u er één verwijderen om na te gaan of het systeem nog altijd crasht. Ga afwisselend door alle modules tot u het slechte exemplaar gevonden hebt.
  STUURPROGRAMMA'S GELUIDSKAARTEN: Installeer het recenste stuurprogramma's voor uw geluidskaart. als het probleem daarmee niet is opgelost,maak de installatie van de stuurprogramma's van uw geluidskaart dan ongedaan en verwijder de kaart.
  Usb-HUB: Als er een usb-hub op uw computer is aangesloten,kunt u die verwijderen en nagaan of het probleem daarmee is opgelost.
  :wink:
 • Systeem is amd athlon 1.2 ghz , 384 mb sdram, liyama 19 inch, nvidia geforce 2 mx 400
 • [quote:7890ea45c3="bessy"]Windows 2000 is eigenlijk niet zo geschikt voor games. [/quote:7890ea45c3]
  ????? Ik draai zelf al vanaf de eerste versies met W2K Pro en game zeer regelmatig, maar nog nooit ook maar 1 probleem gehad qua ondersteuning van W2K. W2K is inderdaad vele malen stabieler dan SE, al vraagt W2K wel iets meer resources, maar op een 1,2 Ghz moet het zeker goed draaien.
  Wat scheur en pleur werk:

  On the other hand, most modern games behave quite nicely under W2K Pro, especially when the OS can actually take advantage of the half a GB of RAM you just threw in for less than a hundred bucks! And then there's the Q3A engine that can actually take advantage of that second CPU! WXP, therefore, doesn't really bring much to the gaming scene. As for the corporate scene, it doesn't take much to run office applications, a mail client and a Web browser. Grandma's Celeron does a nice job, thank you very much!
 • Ik zou idd kiezen voor w2k, games draaien meestal even goed, maar het is ook heel erg veel stabieler.
 • ik dacht ook altijd dat win2000 niet zo goed overweg kon met games
  maar misschien werkt het beter met nieuwere games?
  ik heb 'n aanvullende vraag
  kun je win2000 installeren over 98 heen?
  of is een schone installatie aan te bevelen, met eventueel NTFS partities ipv FAT32?
 • [quote:c9e55a0a46="Night Light"]ik dacht ook altijd dat win2000 niet zo goed overweg kon met games
  maar misschien werkt het beter met nieuwere games?
  ik heb 'n aanvullende vraag
  kun je win2000 installeren over 98 heen?
  of is een schone installatie aan te bevelen, met eventueel NTFS partities ipv FAT32?[/quote:c9e55a0a46]
  Het is inderdaad aan te bevelen een volledige schone installatie te doen, NTFS is stabieler, echter ik doe zelf altijd FAT32 ivm een mogelijke crash van windows, blijft de c-schijf toch via dos toegankelijk. Overige partities kunnen natuurlijk wel gewoon NTFS.
 • bedankt Venzent
  dus de C: partitie blijft FAT32?
  maar omdat ik al mijn programma's laat opstarten vanaf C:\Program Files wat is dan het nut van NFTS op de andere partities?
 • [quote:82fb5d9c9c="Night Light"]bedankt Venzent
  dus de C: partitie blijft FAT32?
  maar omdat ik al mijn programma's laat opstarten vanaf C:\Program Files wat is dan het nut van NFTS op de andere partities?[/quote:82fb5d9c9c]
  Is sneller qua toegangstijd en een betere clusterverdeling en indien je er behoefte aan hebt kun je permissie installen.
 • Misschien heb je hier iets aan?: http://www.win2000mag.com/Articles/Index.cfm?ArticleID=8294
  Om de belangrijkste er uit te pikken: ondersteuning voor bestanden groter dan 2 Gb (bv video) en het toekennen van rechten op bestanden en mappen.
 • ik denk dat het tijd voor me wordt over te stappen op win 2000 pro 8)
  heb overigens nog geen 2 maanden geleden 'n schone installatie gedaan :(
  dat artikel zal ik 'ns goed doorlezen Binary, ook daarvoor bedankt
 • ik zou gewoon xp er op zetten! hartstikke stabiel en alle games draaien ook lekker :) je hebt een goed genoeg systeem dus :)
 • [quote:736f105a13="M@D M@N"]ik zou gewoon xp er op zetten! hartstikke stabiel en alle games draaien ook lekker :) je hebt een goed genoeg systeem dus :)[/quote:736f105a13]
  XP is niks stabieler dan W2K en biedt voor een gamer niet echt veel meer, behalve een Teletubbies beeld, waarom zou jij XP erop zetten???
 • :D als 'n Teletubbies beeld het enige verschil is ?! :D
  dan is de keus niet moeilijk …… win 2000 pro dus
  en toevallig heb ik die nog liggen ook :wink:
 • Windows 2000! En alle partities gewoon NTFS! En wat betreft de crashes: koop er een tweede harde schijf bij, een PCI RAID kaartje (voor het geval je geen RAID op je mobo hebt…) en je bent van alle crash-hoofdpijn verlost…
 • Ga daar maar niet van uit hoor! Ook RAID-systemen zijn niet imuun voor crashes. Als iemand daar ooit al een oplossing voor gaat vinden… Stabliliteit hangt voor het overgrote deel samen met: hardware, software en gebruiker. Oftewel: je kunt er zelf ook een heleboel aan doen door verantwoord om te gaan met je systeem.
 • Binary, natuurlijk kan de pc nog crashen, maar ik heb het over het crashen van een vaste schijf…
 • Ja, had ik moeten snappen. Maar natuurlijk wel alleen als je die RAID als mirror hebt staan. Ik geef zelf de voorkeur aan 2 harde schijven, waarbij ik een Ghost image op de 2e schijf heb staan. Is stukken goedkoper. Er zijn maar weinig mensen die een complete harde schijf willen opofferen voor het maken van een mirror.
 • Ben over op win 2000.
  Paar vraagjes.
  In win 98 kan je via msconfig bepalen wat voor progamma's je wel of niet wil laten opstarten heb je deze mogenlijk ook in win 2000.
  Het opstarten gaat goed alleen als de werkbalk al in het beeld staat dan duurt het nog een sec of 20 voordat de rest op het scherm staat doe ik iets fout of hoort dit zo.
  Bijvoorbaat dank voor de reacties

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.