Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP gestroomlijnd installeren [2]

None
9 antwoorden
 • Ik heb ook een ceedeetje gebakken met een zelfinstallerende XP-Home. Werkt perfect! Behoudens 1 ding: op c:\ staat nu de vorige versie van XP, en de zelfinstallerende is op d:\ terecht gekomen. Dat had van mij niet gehoeven: ik had gedacht dat de oude versie wel verwijderd zou worden en dat de nieuwe eroverheen wordt geïnstalled.
  Weet iemand hoe ik dit beter kan regelen? Alle schijven zijn bij mij NTFS.
 • Bij de installatie geef je toch aan waar XP geïnstalleerd moet worden?
  Je krijgt ook de keuze om de C-schijf te formateren als NTFS / FAT32. Kies om C te formateren en de oude is weg. Een nieuwe installatie wordt uitgevoerd op C.
  Let op: je moet ook je installatie op D verwijderen. ( Kun je best doen door eerst even de oude XP op te starten en van daaruit je D-schijf te formateren)

  Marc
 • [quote:8e983340ab="M@rc"]Bij de installatie geef je toch aan waar XP geïnstalleerd moet worden?[/quote:8e983340ab]Marc, dat is nou net het probleem. Dat zelfinstalleren gaat zo automatisch, dat zelfs de vraag of je wilt formatteren, wordt overgeslagen. Je stopt de cd erin en start het en aan het eind van de rit is XP geïnstalled, al die invulschermen worden dan niet meer getoond.
 • Je hebt dus niet alleen een geslipstreamde XP installatie gedaan maar zo eentje met een diskette erbij waarop al je gegevens staan? Of hoe bedoel je?
 • [quote:bdc095cca2="M@rc"]Je hebt dus niet alleen een geslipstreamde XP installatie gedaan maar zo eentje met een diskette erbij waarop al je gegevens staan? Of hoe bedoel je?[/quote:bdc095cca2]geslipstreamd, dat is het woord. ik heb de CT-nummers van oktober 2002 en maart 2003 gecombineerd. De gegevens worden opgeslagen in het bestandje unattend.txt dat ik hernoemd heb naar de de cdromversie winnt.sif die ik in de map i386 heb gezet. (werkt prima hoor!). Zie ook: url
 • Eerst je oude XP opstarten en je D-schijf formatteren. Vervolgens boot je van je oude XP-cd en formatteer je de C-schijf. Als de installatie start breek je deze af. Nu boot je van de geslipstreamde XP-cd en zou hij toch alles op C moeten installeren, tenzij (als ik het goed begrijp) in dat antwoordbestand voor de volautomatische installatie ergens een foutje staat?

  Marc
 • [quote:026f1ee247="M@rc"]Eerst je oude XP opstarten en je D-schijf formatteren. Vervolgens boot je van je oude XP-cd en formatteer je de C-schijf. Als de installatie start breek je deze af. Nu boot je van de geslipstreamde XP-cd en zou hij toch alles op C moeten installeren,[/quote:026f1ee247]Ik denk idd ook dat het zo wel gaat. thx.
 • Laat eens iets weten of het zo gelukt is

  Marc
 • [quote:130a2716d0="M@rc"]Laat eens iets weten of het zo gelukt is[/quote:130a2716d0]Dat kan wel ff duren. Het is net weggebracht ter reparatie. :-(
  waarschijnlijk mobo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.