Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Xp loopt vast tijdens installeren

Anoniem
Guppie
6 antwoorden
 • Hallo mede forumers

  Ik probeer Xp op mijn computer te installeren maar het lukt voor geen meter. Mijn systeem bestaat uit:
  350 W systeem kast (gewoon standaard)
  MSI K7T266 pro Moederbord
  Athlon XP 1600+
  256 Mb geheugen
  Asus 8200 met 64 Mb videokaart
  Maxtor 40 Gb Harde schijf
  Lite-on cd brander
  A-open cd speler
  SB live geluidskaart
  2 Netwerkkaarten

  De geluidskaart en de netwerkkaarten heb ik eruit gehad om te kijken of het hier aan ligt. Nu staat win98SE erop maar wil toch graag naar XP toe.
  Wie weet waar ik het moet zoeken want zelf kom ik er niet uit.
  Sorry als ik het in de verkeerde groep gegooid heb maar ik dacht dat dit het meeste erop leek, want ik weet niet of het aan de hardware ligt en dan ook nog welke hardware.
  Guppie.
 • Ik tast nog in het duister wat er precies aan de hand is.
  Puzzelt mij, wat doe je ? upgraden, of nieuwe installatie.
  Laatste kun je het beste doen, en dan in een een andere partitie.
  Krijg je wel een dualboot, maar dit is later te verhelpen.
  Hoe en waneer crast het? Is je cdrom wel oke?
 • install op een schoon system.
  als het dan niet lukt.
  probeer het dan zo.
  start op met een boot flop.
  stop de win xp cd in je cdrom speler ga naar de map i386 start het progg winnt op .
  als het dan nog niet lukt dan weet ik het ook niet meer suc6 :lol:
 • Bedankt alvast voor het antwoord.

  Ik installeer op een schoon systeem, dit vindt ik ook veel beter.
  Het opstarten gaat via de cdrom daarna formateer ik de schijf met ntfs.
  Soms kom ik er door dan staat het hele systeem erop maar is zo instabiel als mogelijk. Want hij loopt kompleet vast! De muis kan je niet bewegen, toetsenbord werkt niet meer dus kan ook niet ctrl-alt-del doen alleen maar resetten.
  Daarna het systeem weer opnieuw geformateerd en toen sloeg hij vast bij het kopiereen van de bastanden.
  Dus toch een cdrom fout?
  Even kijken of ik nog een andere speler heb liggen.

  Bedankt Guppie
 • Je BIOS flashen kan ook wel eens helpen.
 • In geval Windows XP af en toe crasht en u daar geen aanwijsbare oorzaak voor vindt,loop dan deze controlelijst na en kijk of één van de oorzaken op uw systeem van toepassing is.
  VOEDING: Een van de meest voorkomende oorzaken van willekeurig crashen is een beschadigde of onvoldoende . Dat is vooral zo als u een heleboel adapters,stations,ventilatoren of een van gigahertz-cpu's hebt. Controleer het elektriciteitsverbruik van alle apparaten in uw machine (vergeet niet het moederbord,de cpu en ram) en breng een voldoende grote buffer aan. Een volledige uitgeruste pc heeft al gauw een voeding van 350W of 400W nodig
  OVERHITTING: Het systeem crasht als de CPU of uw vaste schijf of schijven overhit raken,de cpu of schijf kunnen hierdoor zelfs beschadigd worden. Zorg ervoor dat de ventilator(en) van de CPU werkt/en en dat de temperatuur van de processor (zie het BIOS scherm) binnen de normale waarden valt. Controleer of uw vaste schijf te heet wordt,maar pas op: u zou uw vingers kunnen verbranden. als uw schijf opwarmt,zorg dan voor voldoende ventilatie van uw computerbehuizing. Het is wellicht zelfs een goed idee om voor de schijfstations een aparte ventilator te installeren.
  SLECHT GEHEUGEN: Een slechte geheugenmodule kan het systeem ook doen crashen. Vervang uw geheugenmodule door een exemplaar waarvan u weet dat het werkt en kijk of het probleem verholpen is. Als uw machine met verschillende geheugenmodules is uitgerust,moet u er één verwijderen om na te gaan of het systeem nog altijd crasht. Ga afwisselend door alle modules tot u het slechte exemplaar gevonden hebt.
  STUURPROGRAMMA'S GELUIDSKAARTEN: Installeer het recenste stuurprogramma's voor uw geluidskaart. als het probleem daarmee niet is opgelost,maak de installatie van de stuurprogramma's van uw geluidskaart dan ongedaan en verwijder de kaart.
  Usb-HUB: Als er een usb-hub op uw computer is aangesloten,kunt u die verwijderen en nagaan of het probleem daarmee is opgelost.

  IS JE COMPUTER KLAAR VOOR XP?
  In windows XP zijn weliswaar de voordelen van alle vorige windows-versies verenigd,maar de automatische hardwareherkenning gedraagt zich wel een beetje nukkig. Apparaten die onder windows 98 nog normaal werkten,kunnen er in XP het bijltje bij neer leggen. Omdat je achteraf niet tegen problemen wilt aanlopen,is het verstandig om vooraf te controleren of je pc met het nieuwe besturingssysteem kan samenwerken.
  INDENTIFICEER DE HARDWARE IN JE PC.
  Er zijn twee manieren om erachter te komen met welke hardware je computer is uitgerust. In een handboek van de pc of op een rekening staat meestal vermeld welke componenten in de computer zijn ingebouwd. Als je geen handboek hebt dan kun je met behulp van het programma Dr.Hardware informatie over de componenten in je computer krijgen. Er zijn apparaten die ongeacht het besturingssysteem vrijwel altijd werken en apparaten die problemen kunnen veroorzaken.In het kader "onderzocht" staat een opsomming gemaakt van vertegenwoordigers uit beide categorieën. (hieronder)
  GEÏDENTIFICEERDE HARDWARE ONDERZOEKEN.
  Op de internetsite van microsoft staat een lijst met componenten. Aan de hand van deze lijst kun je zien of de al aanwezige hardware met Windows XP gaat samenwerken. Ga naar de internetpagina www.microsoft.com/hcl daar heb je de mogelijkheid gericht naar hardware te zoeken (bijvoorbeeld naar Geforce 2). Typ de gewenste productnaam in en klik op " Search Now " Aan de hand van de daaropvolgende lijst kun je zien of de compatibiliteit van het apparaat met Windows XP gegarandeerd is. Staat er in de kolom Windows XP een vinkje dan is er blijkbaar geen probleem. Is het veld daarentegen leeg,dan is de samenwerking van besturingssysteem en hardwarecomponent eerder onwaarschijnlijk.
  DE ALTERNATIEVE OPLOSSING.
  Kijk voordat je niet verenigbare onderdelen uit je pc gaat verwijderen eerst naar de onderstaande twee mogelijkheden.
  We hebben in enkele gevallen vastgesteld dat apparaten ook met de stuurprogramma's voor Windows 2000 werken. Zo accepteert Windows XP bijvoorbeeld de T50ISDN-kaart van Acer niet,maar met de windows 2000 stuurprogramma's werkt de kaart probleemloos. Werkt de hardware echter nog steeds niet,informeer dan bij de fabrikant of er passende stuurprogramma's gepland zijn. Zodra alle onderdelen gecontroleerd zijn,kun je je gaan afvragen of de conversie loont. Als er maar enkele afzonderlijke delen niet werken,dan kun je windows XP op je pc installeren.
  ONDERZOCHT
  Problematisch kunnen zijn:
  Grafische kaarten (oudere modellen in het bijzonder,bijvoorbeeld van ATI)
  Cd-branders
  Geluidskaarten en geluidschips,geïntegreerd op het moederbord
  Netwerkkaarten
  Invoerapparaten voor spellen zoals joysticks en gamepads
  Modems en ISDN-kaarten.
  Oudere printers
  Geen problemen geven:
  Invoerapparaten zoals muizen en toetsenborden.
  Monitoren en TFT-schermen (als "standaard-monitor")
  Cd-rom en dvd-spelers,harde schijven en diskettestations
  Nieuwere printers
  Hopend dat u er iets aan heeft???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.