Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[XP Installatie] hangt tijdens setup, veel geprobeerd

BobRoss
2 antwoorden
 • Beste forummers…

  IK gebruik nu Win 98, maar wil upgraden naar XP.

  wanneer ik de setup start, gaat alles goed, totdat de pc door de setup opnieuw wordt gestart. Ik kom dan tot "Setup wordt geladen" (o.i.d.) in de dos-mode. Hierna wordt het scherm zwart, en loopt de boel vast.

  Ik heb het volgende al geprobeerd:

  - in MSconfig alles uitgeschakeld (clean boot, volgens KB http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;192926)
  - Mijn probleem wordt zelfs genoemd in MS' KB http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;310064#4 (maar dit mag niet baten, alles geprobeerd behalve bios flash –> nog niet kunnen vinden)
  - Alle "overbodige" Hardware uitgeschakeld in apparaatbeheer, mocht niet baten (3d kaart, soundcard, brander, modem)
  - Ik heb (via F10 optie tijdens de installatie) gekozen voor compleet nieuwe instaal, i.p.v. upgrade –> hangt op dezelfde plaats)
  - opstarten van cd-rom –> hangt op dezelfde plaats
  - meeste " overbodige" hardware heb ik nu uit de pc gehaald (3d kaart –> oude voodoo2 "Monster 3d II", Fikker, Zip drive)
  - heb ALLE installatie artikelen van de MS Knowlegde Base nagelopen, + natuurlijk gezocht op het forum (e.v.a.)

  Ik weet dat het beter is om even een format c:\ te doen, maar het koste me te veel tijd om eerst al mijn bestanden weer eens te moeten sorteren en back-uppen.. dus dacht doe eerst upgrade. Maar nu ben ik ook bang dat als ik formatteer en daarna een clean install doe, dat het dan nog steeds niet werkt (Ben bang dat het een hardware of BIOS probleem is).

  Ik heb wel een Image gemaakt voordat ik de upgrade begon (met drive image), Mocht ik een format c:\ doen (of via master cd's de fabreks install herstellen), werkt de image dan correct (ja,.. heb drive inage rescue diskettes)?

  WIE VAN DE DIE-HARDS KAN MIJ VERDER HELPEN OM XP GEINSTALLEERD TE KRIJGEN.. ben zelf even uitgep@#pt..

  BobRoss
 • Wat je kunt doen, als je meerdere partities hebt om XP op een andere partitie te installeren dan 98. Het beste: Start PC op met XP cd. Start setup en selecteer de partitie waar je XP op wil zetten. Als je beide O/S wilt blijven gebruiken, formateer partitie dan als FAT32, zodat je vanuit beide O/S iedere partitie kunt benaderen.
  Heb je maar een partitie, kun je eigenlijk hetzelfde doen, alleen moet je de schijf dan niet formateren. In beide gevallen maakt XP een bootmenu aan. Op deze manier doe je een schone installatie van XP.
  Ik denk dat eenieder die ooit heeft geprobeerd om een bestaande O/S van Microsoft te upgraden, er achteraf spijt van heeft gehad, of toch maar een schone installatie heeft uitgevoerd.

  succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.