Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP op slave

None
2 antwoorden
 • Ik heb twee h.disks. De master is één partitie ( C ) met XP.
  De slave heeft twee partities ( D ) en ( E ) 5 gb en 35 gb.
  Nu wil ik op D ook XP zetten,voor het formateren van de schijven is dat ook altijd zo geweest,dit wil echter niet meer lukken.
  Ik heb het geprobeerd met eerst ME en dan upgraden en ik heb het ook geprobeerd om XP direct als nieuwe installatie er op te zetten.
  Ook met een XP opstart diskette wil het niet lukken.
  Wanner de PC na het verzamelen van de gegevens opnieuw op gaat starten dan wordt het scherm donker en er gebeurd niets meer.
  Ik heb het gedaan in de geavaceerde optie en aangevinkt dat ik tijdens de installatie de partitie toe wil wijzen.
  Wie weet raad???????? :roll:
 • Ik heb het gedaan door in de BIOS de 2e HDD in te stellen als Boot Device. Als dat ingesteld is, dan wordt XP gewoon op de 2e HDD geïnstalleerd. Als je klaar bent, dan weer de 1e HDD instellen. Daarna moet je in boot.ini een regel toevoegen om je installatie op de 2e schijf te kunnen starten. Deze regel is exact gelijk aan de eerste, behalve dat hij moet verwijzen naar je 2e schijf. Daarvoor moet je [b:797eb0909f]rdisk(1)[/b:797eb0909f] aangeven in plaats van rdisk(0). Dus bv deze regel toevoegen:
  multi(0)disk(0)rdisks(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft XP Professional" /fastdetect

  Als je BIOS dit niet kan, dan eventueel HDD0 verwijderen en 2e HDD als Master instellen. Dan installeren van WinXP. Daraan de gewone configuratie herstellen en bovenstaande wijziging aanbrengen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.