Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Blokkeren in Windows 2000

Anoniem
OO-PIN
6 antwoorden
 • Ik heb een eigenaardig probleem. Ik heb Windows 2000 op mijn pc en het werkt aardig, behalve dat hij contant om ca. 2 seconden bevriest voor een een fracit evan een seconde. Dit is vooral te zien bij de screensaver, de screensaver werkt, dan stopt hij heel even, en dan gaat hij weer door. Dit dus elke 2 seconden.

  Wat zou hier het probleem zijn? Ik heb op dezelfde pc win98 staan dat zonder problemen werkt. Ook mijn specs zijn ruim voldoende (pentium III 733mhz, 128 ram, enz…)
 • Lijkt erop dat hij naar je swapfile aan het schrijven is, kijk dat eens naar en kijk eens naar welke processen er allemaal lopen….ff sorteren op cpu-usage filter al snel de cpu-vreters eruit….
 • en hoe doe ik dat precies? kan ik dat met de task manager of moet ik daarvoor nog een aner programma downloaden?
 • Rechtsklik op een vrij stukje van de taakbalk, kies 'Taakbeheer…' in het menuutje wat opplopt, vervolgens tabblad processen. Kies in het menu voor Beeld—Bijwerksnelheid—Laag, en sorteer de processen door (in de header van de tabel) te klikken op CPU (als je nogmaals op CPU klikt, kun je zien dat je daardoor oplopend/aflopend kunt sorteren!). De CPU-vretertjes komen bovenin te staan. De regel van de 'Niet-aktieve systeemprocessen' geeft het percentage werkloosheid aan; als het goed is, en je zit alleen een beetje achter je pc te suffen (mijn hobbie…), dan moet dat tegen de 100% aangeven. Andere processen met meer dan 0% zijn iets aan het doen - vaak kun je via de naam van het proces (met Start—Zoeken—Bestanden…) te weten komen wat het eigenlijk doet. En anders vraag je het gewoon hier :wink:
 • Ik heb gekeken in de task manager, maar daar staat bijna alles op 0 en system idle process op minstens 75-80. De CPU doet dus blijkbaar niks, dus lijkt het niet hier aan te liggen…
 • [quote:9a577f514f="OO-PIN"]Ik heb een eigenaardig probleem. Ik heb Windows 2000 op mijn pc en het werkt aardig, behalve dat hij contant om ca. 2 seconden bevriest voor een een fracit evan een seconde. Dit is vooral te zien bij de screensaver, de screensaver werkt, dan stopt hij heel even, en dan gaat hij weer door. Dit dus elke 2 seconden.[/quote:9a577f514f]
  Dus 1/3 van de tijd kun je dus niets doen?
  [quote:9a577f514f="OO-PIN"]
  Wat zou hier het probleem zijn? Ik heb op dezelfde pc win98 staan dat zonder problemen werkt. Ook mijn specs zijn ruim voldoende (pentium III 733mhz, 128 ram, enz…)[/quote:9a577f514f]
  Laatst nog een Service Pack geïnstalleerd?
  Heb je jezelf een vast IP adres gegeven?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.