Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

icoon van een map wijzigen

robindeurloo
7 antwoorden
 • Geachte mede forum gebruikers,

  Het volgende, ik wil een paar iconen van mappen varanderen. Nu weet ik dat dit kan met een extern programma maar ik vraag me af of dit ook anders kan. 'K zal even uitleggen wat de bedoelling is:

  Bij mij op mijn werk hebben we op de server allemaal mappen met verschillende projecten staan. Elke keer als een project word afgesloten word alles op cd's gebakken en de inhoud van de server gewist. Nu is het wel zo dat de map (deze is dus nu leeg) wel blijft staan zodat we eventuele werkzaamheden achteraf nog in die map kunnen opslaan. Het is alleen nu wel eens zo dat mensen zich vergissen en denken dat het helel project weg is, maar deze staat dan inmiddels al op cd. Nu willen we dus deze mappen bv. rood maken, zodat duidelijk is dat het project is afgesloten en mensen zich niet meer kunnen vergissen.

  Is dit mogelijk
 • [b:7a6341b7a8]Customizing Folders with Desktop.ini[/b:7a6341b7a8]:
  http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/shellcc/platform/shell/programmersguide/shell_basics/shell_basics_extending/custom.asp
 • Heb het geprobeert maar geloof niet dat het werkt met windows 2000. Nog andere sugesties?
 • Geloof je dat omdat je het hebt geprobeerd? Er staat niks bij over welk OS dit betreft. Ik heb net even in Win2000 gekeken, en in My Pictures staat een desktop.ini met de gegevens zoals die beschreven staan. Werkt dus wel!
 • raar, heb het ook geprobeerd en bij mij doet ie het niet. Even voor de duidelijkheid, ik heb een desktop.ini aangemaakt met deze inhoud.

  [.ShellClassInfo]
  IconFile=Folder.ico
  IconIndex=0
  InfoTip=Some sensible information.

  Deze in een map gezet (nieuwe map) en hier ook een icoon in gezet (folder.ico). Het zou zo dan toch moeten werken dacht ik
 • weet niet wat ik net niet goed deed maar hij doet het nu wel. Dank je voor je hulp.
 • snap er niets van, heb nu een nieuwe map aangemaakt en daar het zelfde in gedaan en bij deze map werkt het weer niet, helup!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.