Vraag & Antwoord

OS Windows

Kernel Stack Inpage Error

4 antwoorden
  • Ik krijg opeens last van de volgende error (complete vastloper!) in win xp: KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR. Voor dat dit blauwe scherm komt, is de computer al opeens héél traag geworden, zo traag, dat ie de muis bewegingen lang niet bij kan houden en niet eens aan het afsluiten van een programma komt. Ook de taakbalk kwam ik alvorens het hangen niet meer in. Het gekke is, dat deze melding zich voordoet sinds ik de harde schijf even los heb gekoppeld. Daarbij heb ik de IDE kabel even los gehad. Ik weet echter zeker dat ik hem op dezelfde manier weer vastgemaakt heb. Weet iemand hier meer van? Overigens, wat is Kernel-geheugen eigenlijk? Ik zie dit altijd staan in het geheugenbeheer.
  • Misschien kun je hier iets mee: http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/prodtechnol/winxppro/reskit/prmd_stp_ogli.asp De kernel is de "kern" van Windows, eigenlijk het hart dus. Deze kernel plaatst ook gegevens in virtueel geheugen. Als daarin een fout optreedt, dan kun je deze melding krijgen. De oorzaak kan divers zijn, maar leesfouten ten gevolge van onjuist aangesloten devices hoort daar ook bij.
  • http://support.microsoft.com/?kbid=315266 Wat is een kernel? De `kernel' van een operating systeem is de basis waarop alle andere programma's steunen. Hij staat onder andere in voor het beheer van randapparatuur op het laagste niveau. Bij Linux is de source code van de kernel vrij beschikbaar op het net, en vele mensen maken daar gebruik van om hun systeem aan hun vereisten aan te passen.
  • heb jij die kabel losgemaakt toen er nog stroom opstond dwz heb er de stekker uitgehaald bij sommige moederborden blijft er stoom opstaan totdat de stekker(220v) eruit is

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.