Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Welkom-tekst

None
12 antwoorden
 • Hoe verwijder ik de "Welkom"-tekst bij het opstarten van XP-Pro ?
 • Configuratiescherm - Gebruikersaccounts - De manier waarop gebruikers zich aan- en afmelden wijzigen. Het vinkje weghalen voor 'Welkomstscherm gebruiken.'
  Is dit wat je bedoelt?
 • [quote:aca56d3c26="M@rc"]Configuratiescherm - Gebruikersaccounts - De manier waarop gebruikers zich aan- en afmelden wijzigen. Het vinkje weghalen voor 'Welkomstscherm gebruiken.'
  Is dit wat je bedoelt?[/quote:aca56d3c26]
  Ja, voor wat betreft het Welkomstscherm; dit is weg, nu moet ik me wel elke keer aanmelden bij Windows. Is dit ook te verhelpen?
  Met zeer vriendelijke dank,
  Mark
 • Start>>uitvoeren>>control userpasswords2.
  En dan vinkje weghalen bij gebruikers moeten gebruikersnaam en wachtwoord opgeven.
 • Of bedoel je die tekst in het opstartscherm, dat je die wilt aanpassen? Dat kan namelijk ook.

  mvrgroet Edmond
 • Ja?
  En hoe verander je die welkoms tekst dan?
 • Daarvoor moet je het programma Resource Hacker gebruiken en in de code van het opstartscherm een aantal dingen veranderen. ResourceHacker (534kb): http:/
  pi.net.au/~ajohnson
  esourcehacker. In de Computer!Totaal van juni (?) staat in de rubriek Tips & Tweaks een veel uitgebreidere beschrijving.

  Het welkomstvenster van Windows XP wordt gemaakt door logonui.exe dat in de map C:\Windows\System32 staat. Maak op uw computer een map die u vanaf de DOS-prompt ook gemakkelijk benaderen kunt (bijv. c:\logonbck) en kopieer het bestand logonui.exe daarin. Dit is uw back-up en dit bestand kunt u later altijd terugzetten als de door u bewerkt versie van logonui.exe onverhoopt voor problemen zorgt. Maak dan een tweede folder, bijv. c:\logon, en kopieer ook hier het logonui.exe bestand naar toe. Dit is de versie van het bestand die u vrij kunt bewerken. Omdat Windows XP het logonui.exe bestand in de system32-map beveiligt is het niet mogelijk dit bestand direct te bewerken.

  Installeer en start het programma ResourceHacker. Met dit freeware-programma kunt u in de programmacode van logonui.exe zichtbaar maken en bewerken. In de linkerkolom staan de onderdelen van de code met daarin telkens één of meerdere subonderdelen. De werking is net als bij de Windows Verkenner, klik op een plusteken om de onderliggende opties te zien, en klik op het minteken om deze weer te verbergen.

  Het onderdeel Bitmap. Bitmap 100 > 1043 is bijvoorbeeld de achtergrond van het welkomstvenster terwijl bitmap 112 > 1043 het Windows XP logo is. Deze bitmaps kun je ook vervangen.

  Behalve de bitmaps kunnen ook de teksten van het welkomstvenster betrekkelijk eenvoudig worden aangepast. Onder String Table zijn de verschillende tekstdelen te vinden zoals ‘Geef uw wachtwoord op’ (1 > 1043 > 6) en ‘Klik op uw gebruikersnaam om te beginnen’ (2 > 1043 > 22). Al deze onderdelen zijn te vervangen door uw eigen teksten, bevestig de wijziging met: Compile Script > File > Save.

  Omdat er geen viewer is om logonui.exe bestanden te kunnen bekijken, zult u telkens als u wilt weten hoe het resultaat er uit ziet, dit als welkomstvenster in gebruik moeten nemen. Herstart de pc en druk direct na het booten de F8-toets in. Kies dan voor: Veilige mode met MSDOS-prompt. Log dan in op het systeem met uw gebruikersnaam en wachtwoord, en kopieer het gewijzigde logonui.exe bestand naar de map c:\windows\system32 met het commando: copy c:\logo\logonui.exe c:\windows\system32. Bevestig het overschrijven van het bestand en herstart de computer. Bij problemen herhaalt u de voorgaande stappen maar kopieert u de originele logonui.exe die u eerder in de map c:\logonbck heeft bewaard naar de system32-map.

  Inmiddels is er ook al een hulpprogramma verschenen waarmee u weliswaar niet als de nood aan de man is de originele logonui.exe kunt terugzetten, maar wel kunt u er zonder dat u telkens de pc hoeft te herstarten het logonui.exe bestand in de map system32 mee overschrijven. Download en installeer XP LogonUI, selecteer het gewijzigde logonui-bestand en bevestig met Open, gebruik daarna de combinatie Windows-toets + L om snel uit te loggen en het nieuwe welkomstvenster te kunnen bekijken.XP LogonUI (857kb): http://xplogonui.stormpages.com of www.radfiles.com/xp_logonui/

  mvrgroet Edmond
 • Je link voor resourcehacker werkt niet.
  Maar via google ben ik op deze link terecht gekomen

  http://www.users.on.net/johnson
  esourcehacker/
 • Nou ik heb het dus geprobeerd om mijn welkoms tekst te veranderen
  maar helaas het lukt dus niet.
  Hij maakt wel een login orginal bestand aan, maar hij blijft naar de oude kijken.
  Het oude bestand verwijderen helpt niet, alleen lezen veranderen helpt
  ook niet.
 • Heb je XP al in DOS-prompt modus geboot? Het werkt echt hoor, heb het hier meermaals gedaan. Je kunt die hele inlogscherm veranderen.

  groetjes Ed
 • Hoe kom je zonder start->uitvoeren->control userpasswords2 bij dat venster? Ik bedoel dat je bv naar configuratiescherm of zo moet gaan en dan … of computerbeheer of zo.
 • [quote:e8ad70d769="Reinier ter Welle"]Hoe kom je zonder start->uitvoeren->control userpasswords2 bij dat venster? Ik bedoel dat je bv naar configuratiescherm of zo moet gaan en dan … of computerbeheer of zo.[/quote:e8ad70d769]

  Kan niet. Microsoft is zo slim om twee soorten gebruikersbeheerdialoogvensters (moeilijk woord) te gebruiken. die 2 stamt nog uit Windows 2000.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.