Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

schijfopruiming Xp 'advanced'

HermanH
4 antwoorden
 • Ik gebruik win xp pro

  2 vragen over schijfopruiming:

  1. welke files in welke map zou je kunnen verwijderen in windows om extra schijfruimte te creeren? (afgezien van de standaard:
  - schijfopruiming
  - de mb's-vreter 'systeemherstel' uitschakelen
  - defragmentatie
  - Swap file verplaatsen

  Is dit uberhaupt aan te geven?
  en kun je dat beter zo, handmatig doen, of via een externe 'opruimer'..?

  (Ze móeten er zijn, ik heb in het verleden wel es wat files wegeflikkerd omdat ik dacht dat ze niet meer grbuikt werden, maar wel heel veel ruimte innamen. heb ze voor de veiligheid eerst verplaatst, maar mijn systeem bleek perfect te blijven werken…)


  2. is het zo dat een beperktere vrije ruimte op je C schijf (bij mij slechts 240 mb!) je systeem trager/instabieler maakt?
 • Ik weet alleen dat het antwoord op vraag 2 met ja moet worden beantwoord. Met zo weinig ruimte, kan windows de swap-file niet kwijt. Deze varieert in grootte. Je hebt toch zeker 2 keer de grootte van je werkgeheugen nodig, zeker als je veel applicaties naast elkaar draait.
 • Bepaalde applicaties willen nog wel eens even iets in een tijdelijke map zetten, 240MB is dan zeer zeker te weinig (nog even los van je swap-file)
 • [quote:740ade1acb]Met zo weinig ruimte, kan windows de swap-file niet kwijt. [/quote:740ade1acb]

  Maar mijn swapfile staat op een andere partitie..
  dus..?


  [quote:740ade1acb]Bepaalde applicaties willen nog wel eens even iets in een tijdelijke map zetten, 240MB is dan zeer zeker te weinig (nog even los van je swap-file)[/quote:740ade1acb]

  Ik heb in alle programma's die 'temp'map op andere partitie gezet…


  Maar weet iemand dus wat je afgezien van deze dingen dus nog meer kan doen om windows wat op te ruimen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.