Vraag & Antwoord

OS Windows

schijfopruiming Xp 'advanced'

4 antwoorden
  • Ik gebruik win xp pro 2 vragen over schijfopruiming: 1. welke files in welke map zou je kunnen verwijderen in windows om extra schijfruimte te creeren? (afgezien van de standaard: - schijfopruiming - de mb's-vreter 'systeemherstel' uitschakelen - defragmentatie - Swap file verplaatsen Is dit uberhaupt aan te geven? en kun je dat beter zo, handmatig doen, of via een externe 'opruimer'..? (Ze móeten er zijn, ik heb in het verleden wel es wat files wegeflikkerd omdat ik dacht dat ze niet meer grbuikt werden, maar wel heel veel ruimte innamen. heb ze voor de veiligheid eerst verplaatst, maar mijn systeem bleek perfect te blijven werken...) 2. is het zo dat een beperktere vrije ruimte op je C schijf (bij mij slechts 240 mb!) je systeem trager/instabieler maakt?
  • Ik weet alleen dat het antwoord op vraag 2 met ja moet worden beantwoord. Met zo weinig ruimte, kan windows de swap-file niet kwijt. Deze varieert in grootte. Je hebt toch zeker 2 keer de grootte van je werkgeheugen nodig, zeker als je veel applicaties naast elkaar draait.
  • Bepaalde applicaties willen nog wel eens even iets in een tijdelijke map zetten, 240MB is dan zeer zeker te weinig (nog even los van je swap-file)
  • [quote:740ade1acb]Met zo weinig ruimte, kan windows de swap-file niet kwijt. [/quote:740ade1acb] Maar mijn swapfile staat op een andere partitie.. dus..? [quote:740ade1acb]Bepaalde applicaties willen nog wel eens even iets in een tijdelijke map zetten, 240MB is dan zeer zeker te weinig (nog even los van je swap-file)[/quote:740ade1acb] Ik heb in alle programma's die 'temp'map op andere partitie gezet... Maar weet iemand dus wat je afgezien van deze dingen dus nog meer kan doen om windows wat op te ruimen

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.