Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

het register...waar staan de verwijderde progs?

Passer
11 antwoorden
 • Ik heb dus een aantal progs verwijdert via software.
  Nu wil ik ze ook uit het register hebben.
  Het gaat om
  RA2
  Emperor..battle
  Unreal tournament GTYO
  kazaa lite

  Staan deze progs met naam en toenaam in het register en dus makkelijk te vinden, of staan ze in het register dmv codes

  Evert
 • Draai regcleaner, die verwijder de losse sleutels voor je.
  Oh, en het staat aangegeven met naam.
 • bedankt Andre

  Ik heb idd mbv regcleaner de eerervernoemde progs uit het register verwijdert.

  Super
 • Een vraag die bij mij nogal eens opkomt: hoe weet je zeker dat er geen verborgen of code-keys meer in staan?

  Soms uninstall je een progje en als je het dan opnieuw wil installen, krijg je dezelfde situatie terug ('k heb het al eens gehad dat hij een tweede keer gewoon de registerkey niet meer vroeg - en alles was bij het oude gebleven.. :roll: ) Hoe kom je de verdoken restant-keys op het spoor? (als het al kan)
 • [quote:fbef23b50b="Passer"]Een vraag die bij mij nogal eens opkomt: hoe weet je zeker dat er geen verborgen of code-keys meer in staan?

  Soms uninstall je een progje en als je het dan opnieuw wil installen, krijg je dezelfde situatie terug ('k heb het al eens gehad dat hij een tweede keer gewoon de registerkey niet meer vroeg - en alles was bij het oude gebleven.. :roll: ) Hoe kom je de verdoken restant-keys op het spoor? (als het al kan)[/quote:fbef23b50b]Ook hiervoor kun je Regcleaner gebruiken:
  Regcleaner/Tools/Registry Cleanup: Do them all.

  Jan de Boer
 • Ik gebruik Regcleaner ook, maar toch blijft mijn vraag nog onbeantwoord…
 • [quote:45f3f5c3e3="Passer"]Een vraag die bij mij nogal eens opkomt: hoe weet je zeker dat er geen verborgen of code-keys meer in staan?

  Soms uninstall je een progje en als je het dan opnieuw wil installen, krijg je dezelfde situatie terug ('k heb het al eens gehad dat hij een tweede keer gewoon de registerkey niet meer vroeg - en alles was bij het oude gebleven.. :roll: ) Hoe kom je de verdoken restant-keys op het spoor? (als het al kan)[/quote:45f3f5c3e3]
  Er bestaan programma's die wijzigingen aan je systeem kunnen detecteren als je een applicatie installeert en/of gebruikt.

  Bijvoorbeeld:
  http://www.epsilonsquared.com/ (gratis)
  Ashampoo UnInstaller Suite (Shareware)

  Een veel gebruikte methode is een zogenaamde snapshot maken voor de installatie en en na de installatie. En het verschil tussen deze twee snapshots zijn de aangebrachte wijzigingen.
 • h4xX0r,

  dank voor je antwoord.
  Ik heb Norton Cleansweep 2001 en die gidst al bij verschillende setups (niet bij alle…)

  Wat ik ook al eens doe is een herstelpunt maken vòòr het installen en het eventueel terugzetten. Maar dat vergeet ik ook al wel eens…

  Maar als je zo'n snapshot maakt vòòr en nà, moet je dan nog manueel in het register gaan vergelijken? (want dat lijkt me een niet-te-doen werkje…)
 • Volgens mij doen softwareproducenten ook wel de nodige moeite om dat niet te makkelijk te maken. En dat is wel logisch ook. Anders zou je trialversies van software bijvoorbeeld om de dertig dagen kunnen verwijderen en herinstalleren.
 • [quote:3de617d56d="Passer"]Maar als je zo'n snapshot maakt vòòr en nà, moet je dan nog manueel in het register gaan vergelijken? (want dat lijkt me een niet-te-doen werkje…)[/quote:3de617d56d]
  Dat is detechnische achtergrond informatie.
  Dit geheel wordt afgehandeld door het gebruikte programma. De wijzigingen worden door het programma zelf opgespoord.
 • [quote:878714d5a1="Passer"]Een vraag die bij mij nogal eens opkomt: hoe weet je zeker dat er geen verborgen of code-keys meer in staan?

  Soms uninstall je een progje en als je het dan opnieuw wil installen, krijg je dezelfde situatie terug ('k heb het al eens gehad dat hij een tweede keer gewoon de registerkey niet meer vroeg - en alles was bij het oude gebleven.. :roll: ) Hoe kom je de verdoken restant-keys op het spoor? (als het al kan)[/quote:878714d5a1]

  Juist.
  Bij sommige gedeinstalleerde programma's blijven er nog sleutels achter in het register.
  Wat ik meestal doe is na een restart een regedit uitvoeren en laten zoeken op de naam van het juist gedeinstalleerde programma.
  Hierna alle gevonden sleutels verwijderen (wees wel zeker dat het over het juiste programma gaat, eerst een register-backup maken is aanbevolen).

  Wat opvalt is dat gerenomeerde en gekende leveranciers van software heel wat "trash" achterlaten, kleine zelfstandig werkende programmeurs doen het heel wat beter.

  Eddy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.