Vraag & Antwoord

OS Windows

Partitie aanmaken in XP

Anoniem
drupke
3 antwoorden
  • Ik heb hier een laptop met maar 1 partitie. Nu wil ik via schijfbeheer nog een partitie aanmaken, maar ik zie geen enkele optie die dat voor mij kan doen.

    Ik weet dat het met partition magic ook kan, maar dat heb ik niet voorhanden.

    Het is btw niet de bedoeling om het via de setup te en weer xp te installeren.
  • Zie je in schijfbeheer dan wel een Ongeprationeerde ruimte, d.w.z. ongebruikt? Als je partitie net zo groot is als je schijf, blijft er geen ruimte over voor nog een partitie erbij. Je kan met PM dan wel je partitie verkleinen en in de dan ontstane ruimte een nieuwe partitie aanmaken. Veel versies van PM kunnen helass niet overwerg met NTFS5, Dus ik hoop voor je dat een Fat32 hebt of een nieuwe versei van PM.
  • In Schijfbeheer zie je in het rechtervenster een balk die je harde schijf voorstelt. Hierop is ook de bestaande partitie te zien als een gekleurd gedeelte. Als er ook nog ongepartitioneerde ruimte beschikbaar is, dan hierop rechtsklikken en kiezen voor [i:e92f50fa57]Nieuwe partitie maken[/i:e92f50fa57] enz..
    Als de partitie de hele schijf inneemt, dan kun je op deze manier geen nieuwe partities maken, omdat je alleen maar destructief kunt herpartitioneren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.