Vraag & Antwoord

OS Windows

jdbgmgr.exe een virus?

Anoniem
bessy
7 antwoorden
 • Via een mail kreeg het advies om het bovenstaande bestand ongeopend te verwijderen omdat dit een virus zou zijn. Het zou zonder dat een virusscanner het opmerkt met je e-mail meegezonden worden. Ook ik heb het bestand in mijn computer gevonden en de eigenschappen bekeken, maar het (b)lijkt een debugger van Microsoft te zijn. Is het nu wel een virus of niet??
  Volgens het bericht gaat het om het teddybeer virus (vanwege het teddybeer icoontje waarhet bestand aan herkend kan worden). Het gaat dus om het bestand : jdbgmgr.exe
 • nee niet doen, dat is een hoax (nepmelding)


  kijk hier maar eens.

  Dit soort waarschuwingen zijn eigenlijk onzin. per dag schijnen er zo'n 25 nieuwe virussen bij te komen dus om nou voor 1 daarvan te waarschuwen :roll: .
  Als je je virusscanner gewoon up to date houdt en een beetje voorzichtig bent met email enz. dan valt het allemaal best mee :)
 • Inderdaad laten staan.
  http://www.symantec.com/avcenter/venc/data/jdbgmgr.exe.file.hoax.html
 • Excuses Eddey, te laat
 • :D

  maakt toch niet uit?


  Anyway, als algemene tip (naast de virusscanner etc): bij dit soort waarschuwingen zou ik even op de site van bv Symantec kijken, die plaatsen mededelingen over alle virussen en ook over dit soort hoaxen…
 • Het mooiste van een HOAX-melding is dat het net zo werkt als een mailbommetje. Iedereen stuurt dit door aan zijn kennissen en vriendjes. Lekker handig, als het om een écht virus zou gaan, zou je zo de hele boel besmetten. Dus of het nou een echt virus betreft of niet, stuur dat niet door. Kijk zelf bij Macafee of Symantec en laat het daarbij.
 • Ik herhaal maar weer eens een HOAX die (nog) niet verspreid wordt…
  [quote:715c923f19]
  Geachte heer/mevrouw,

  Heden hebben wij een boodschap ontvangen dat ons adresboek geïnfecteerd kan zijn door een virus, dat zich voordoet als ee systeembestand van Windows. Deze wordt niet gedetecteerd door de Norton of McAfee antivirus scanners. Het wordt automatisch doorgestuurd naar al uw contacten of men nu wel of niet een email stuurt. We hebben het gecontroleerd en het gevonden in
  "c:\windows" en dit verwijderd. Wat moet u in ieder geval per direct doen:

  1 Ga in uw Windows Verkenner naar Extra, Zoeken, Bestanden of mappen.
  2 In het "Naam:" venster schrijft u: "explorer.exe"
  3 In het "Zoeken in:" venster gaat u naar "Drive_c (C:)"
  4 Klik op "Nu zoeken"
  5 Het virus heeft een icoontje dat lijkt op 'deze computer'', en heet
  "explorer.exe" - OPEN DIT NIET !!!!!!
  6 Aanklikken met uw RECHTER muisknop en verwijderen (het gaat dan naar uw Prullenbak)
  7 Ga naar uw Prullenbak en verwijder het bestand of maak uw
  Prullenbak helemaal leeg

  ALS U HET VIRUS VINDT, MOET U ALLE ADRESSEN UIT UW ADRESBOEK WAARSCHUWEN, OOK AL HEEFT U ZE DE LAATSTE TIJD GEEN E-MAILS GESTUURD, ZODAT ZIJ OP HUN BEURT HUN CONTACTEN KUNNEN WAARSCHUWEN.

  Sorry voor het ongemak
  [/quote:715c923f19]

  Hoeveel computers zouden de volgende dag niet meer opstarten? :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.