Vraag & Antwoord

OS Windows

Daviadres de luxe in XP

Anoniem
None
24 antwoorden
 • Ik heb deze vraag eerder gesteld in een verkeerd forum, maar dat zal wel goed komen.
  Mijn vraag: Wie o wie kan mij vertellen hoe ik mijn zakelijk adressenbestand, gemaakt in [b:0d532af8a5]Daviadres de Luxe[/b:0d532af8a5], kan openen in windows XP. Ik ben vreselijk onthand.
  Groetjes Marry
 • Ik neem aan dat Daviadres de Luxe bij jou niet werkt onder XP?!

  [i:a91db313fe]Ik heb nog nooit gehoord van een ander programma dat Davi-files kan lezen, ik zou zeggen zoek iemand met Windows 95/98SE/ME en installeer daar Davi-adres en print de boel uit en voer dat in Excel of zo in.[/i:a91db313fe]
 • Je zou [b:27fa323cae]hier[/b:27fa323cae] eens kunnen gaan neuzen.
 • bedankt voor je reactie, ik was er al bang voor!
  Om al deze adressen opnieuw te tikken…………..het zijn er ± 600!!
  Groetjes
  Marry
 • Heb je ook al de compatibiliteitsmodus van XP geprobeerd met Davi-adres?!
 • Stom, he, maar ik weet echt niet hoe ik dat zou moeten doen. Kan je me helpen?
  Marry
 • Stom, he, maar ik weet echt niet hoe ik dat zou moeten doen. Kan je me helpen?
  Marry
 • Je doet een rechterklikt op de betreffende link en kiest voor Eigenschappen. Hier kies je voor het tabblad Compatibiliteit en vink Compatibility mode aan en kies je voor Windows 95 of nog liever Windows 98/ME.

  [img:67a13a689e]http://members.home.nl/ajjs/xpcompat.png[/img:67a13a689e]
 • Davi-Adres (standaard. versie 7.04) werkt probleemloos onder XP. Volgens mij is de database gemaakt met Acces, dus daar zou je de data er mee uit moeten kunnen halen.
 • [quote:6a3f4863e8="Peter Vooges"]Davi-Adres (standaard. versie 7.04) werkt probleemloos onder XP. Volgens mij is de database gemaakt met Acces, dus daar zou je de data er mee uit moeten kunnen halen.[/quote:6a3f4863e8]
 • Ik wil je vragen over welke Daviadres het nu precies gaat.

  Ik gebruik 2x Daviadres (verenigingsadministratie) onder XP zonder enig probleem.

  De oudste is Daviadres 7 de Luxe (de oudste). Dit programma draait met de laatste UPDATE 7.03. Het bestandsformaat wordt hierdoor verandert en kan niet meer door het orginele DAVIADRES zonder update worden gelezen. Dus werk je met DAVIADRES 7 DE LUXE installeer de UPDATE.

  De nieuwste DAVIADRES die op mijn HD staat draait als proef. DIt is DAVIADRES de LUXE versie 2000.
  Dit programma gebruikt weer een ander formaat databestand. DATA met dit formaat kan je alleen inlezen en gebruiken met de 2000 versie en NIET met versie 7 (met update).

  Voor wat DAVIADRES onder XP: werkt vlekkeloos!
  Ik hoop dat je iets aan het bovenstaande hebt.

  Jan.

  PS.

  Overigens ben ik van mening dat de versie 7 beter aansluit op het beheren van adressen. De versie 2000 heeft wat vervelende eigenschappen. Zoals bij het invoeren van een nieuw adres. Je moet hier alles zelf in tikken terwijl in versie 7 gebruik gemaakt kan worden van het postcodeboek. Je laat deze zoeken en je krijgt direct het volledige adres. Alleen het huisnummer aanpassen en klaar.
  Maar ja, beide DAVIADRES gebruik ik nu om te wennen aan de laatste nieuwe. Welke ik gaat gebruiken weet ik nu nog niet.
  Jan
 • Eerst wil ik je bedanken voor je reactie.
  Mijn versie van Davie-adres is denk ik een oude versie. Het is nl Daviadres de Luxe 6.0. Ik zie dat jij een nieuwere versie hebt, misschien dat je daardoor geluk hebt, dat je het wel gedraaid krijgt onder XP.
  Het heeft altijd onder windows 98 gedraaid. Vroeger heb ik al geprobeerd om die versie te up-daten, maar dat is nooit gelukt.
  Groetjes Marry
 • Je zou het wellicht kunnen proberen met een hogere versie. Ik ben destijds met versie 5 (geloof ik) begonnen en kon altijd upgraden naar een hogere versie. Dat zou dus betekenen, dat als je versie 7 installeert, je data van versie 6 wel geimporteerd kunnen worden. Ik heb net als janvh ook versie 2000 gehad, maar die heb ik weggedaan, omdat ik hem gebruiks onvriendelijk vond en zo anders als de vorige versies. Aangezien het programma volgens mij niet meer te koop is, wil ik wel een kopie voor je maken, zodat je het kunt uitproberen.
 • Als je die moeite zou willen doen, zou ik dat heel erg fijn vinden.
  Bij voorbaat mijn hartelijke dank
  Marry
 • Stuur me dan even een PB'tje met je adres gegevens.
 • Ik gebruik davi adres 5.0 onder xp. Zonder enig probleem. Je hebt er waarschijnlijk niets aan, maar het geeft wel aan dat het kan. Het is dus niet zo dat davi adres niet compatible is met xp.
  Ik heb zelfs al meerdere keren geformatteerd en xp opnieuw geinstalleerd. Telkens installeer ik daarna davi adres en cash probleemloos. (Wel van te voren de map "data" kopiëren)

  M.vr.gr.,

  Mario
 • Wat vreemd, bij mij geeft ie echt alleen maar aan dat Davi adres de luxe nr 6.0 alleen maar compability is bij Windows 95, 98, NT, 2000. Absoluut niet bij XP.
  In ieder geval, gelukkig voor jou!
  Gr Marry
 • [quote:a5a8fccddb]compability is bij Windows 95, 98, NT, 2000[/quote:a5a8fccddb]

  Is overigens wel merkwaardig, daar XP en 2000 toch wel een hoop gemeen hebben.
 • Marry,

  werkt DaviAdres an de intallatie wel?
  Ik bedoel hiermee dat het programma wel opstart en wanneer je een nieuw bestand aanmaakt met bijvoorbeeld 1 record. Kan je dit data bestand met 1 record weer opnieuw inlezen en aanvullen? Wanneer dit wel zo is dan lijkt het mij dat DaviAdres 6 wel werkt met XP.
  Dan bestaat de kans dat je data bestand niet goed meer is. :evil:
  Zit er in het menu 'bestand' geen optie om een daviadres bestand te repareren? (in 7 wel).
 • Jan,
  ik krijg Davi-Adres wel geïnstalleerd, maar zodra ik op het pictogram klik krijg ik de melding dat er een "mapi.dll" bestand mist. Bij een andere pc heb ik dit bestandje gekopieerd en het op mijn pc in het windows system + in Davi-adres geplakt. Maar helaas niets werkt.
  Groetjes en bedankt
  Marry

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.