Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[Win2000] Aantal kleine (lastige) probleempjes

None
7 antwoorden
 • Ik heb een paar kleine probleempjes met Win2000.

  1)
  Als ik Nero wil installeren, krijg ik een scherm waarin ik moet
  aangeven welke gebruikersgroepen er gebruik mogen maken van Nero, maar…..de gebruikersgrepenlijst is leeg, dus ik kan niks selecteren. Er in tikken gaat ook niet.
  Hoe los ik dit op?

  2)
  Voor ik verder ga sleutelen aan Win2000, wil ik graag een Ghost image maken. Dus Ghost geinstalleerd, wizard opstarten, kies voor "Backup", en dan moet ik dus een disk of partitie kiezen…..maar ook hier is de lijst leeg.
  Wat nu?

  3)
  Niet echt een probleem, maar het zou handig zijn als ik het wist. Ik vind Win2000 vrij traag over komen. Die fadende menutjes zijn erg leuk om te zien, maar na 2 dagen heb ik het wel gezien, en heb ik toch liever een snel menu dan een mooi fade-menu. Ook m'n toetsenbord lijkt wat traag te reageren, alhoewel ik de instellingen in Configuratiescherm -> Toetsenbord al op de snelste stand heb gezet.
  Hoe kan ik hem een beetje sneller maken?

  Alvast heel hartelijk dank voor de hulp.
 • Ik ben tegen nog een probleempje aangelopen:

  4)
  Er zit 256MB ram in, en het wisselbestand stond standaard tussen de 2MB en 370MB. De computer was s'nachts aanblijven staan, en ee volgende ochtend stond er deze foutmelding op beeld:

  [b:ea0515667c]"Het systeem heeft bijna geen virtueel geheugen meer. Om er zeker van te zijn dat Windows correct wordt uitgevoerd, dient u het wisselbestand voor Virtueel geheugen te vergroten. Raadpleeg help voor meer informatie."[/b:ea0515667c]

  Ik heb hem toen op minimaal 1024MB en maximaal 1024MB gezet. Beetje overkill, maar beter teveel virtueel geheugen dan te weinig, en ik had toch nog ruimte zat op m'n harddisk.
  2 dagen later kreeg ik weer exact dezelfde foutmelding.

  Er is (buiten McAffee, Zonealarm, e.d), maar 1 programma echt actief, en die wordt automatisch door Win2000 afgesloten voor hij die foutmelding geeft.

  HELLUP!
 • Henny dat zijn heel wat problemen.
  Zelf draai ik al vele jaren met W2K , en het bevalt mij uitstekend.
  Wat betreft het maken van een ghost image , zelf maak ik via ghost een opstart floppy , deze werkt altijd in dos.
  Hiermee maak ik de image en kan ze hier ook mee terug zetten.
  Wat punt 4 betreft dit heb ik ook gehad na het terug zetten van een image , gelukkig heb ik meestal nog een image van een eerder gemaakte backup.
  Hiermee was toen het probleem verholpen.
  Ik vermoed dat bij jou de W2K niet goed is geinstalleerd , en als je hier een image van maakt blijft het probleem toch met het wisselbestand.

  Suc6 :wink:
 • Dat klinkt……waardeloos :( Het gekke is dat het installeren volledig vlekkeloos verliep. Typisch. Nouja, ik kan in ieder geval opnieuw installeren, en kijken of ik het probleem dan weer heb.

  Over Ghost…..M'n C: is in FAT32,maar D: In NTFS. Met een dosflop kan ik dus wel C: benaderen, maar wegschrijven op D: gaat niet. Hoe los ik dat op? Of houdt Ghost rekening met NTFS partities?

  Alvast heel hartelijk dank voor je hulp zo ver.
 • Heb je Norton Internet Security 2002 geïnstalleerd? Zo ja, kijk hier:
  http://tinyurl.com/6muh

  Nero + Win2000:
  http://www.anandtech.com/guides/viewfaq.html?i=117

  Wat Ghost en NTFS betreft:
  http://tinyurl.com/6muv

  Kwestie dus van vooral welke versie je hebt van Ghost.
 • Norton Internet Security: Nee.

  Nero: Probleem opgelost. OEM versie vertikte het gewoon. Andere versie ging prima.

  Ghost: Ook gelukt :)

  Inmiddels opnieuw geinstalleerd om van dat Virtueel geheugen probleem af te komen, maar……

  Probleem 5) [b:8874c451df]*OPGELOST*[/b:8874c451df]
  hehe….ik was m n netwerkje dus kwijt, maar dat kwam omdat guest uitgeschakeld was. Toen ik hem weer inschakelde, kon ik vanaf mn Win98SE computer de harddisk van deWin2000 computer weer gewoon benaderen :)
 • Het gaat de goeie kant uit, maar het virtueel geheugen probleem blijft zich maar voor doen.
  Ik heb m'n harddsk geformatteerd, en ben helemaal opnieuw begonnen met installren, maar helaas. Ik krijg nogsteeds die ellendige melding.

  Ik heb ook voor m'n D: partitie (80GB harddisk, is in 2 partities verdeelt) virtueel geheugen aangemaakt, maar ook dat mag niet baten.

  Als dit probleem niet opgelost kan worden, ga ik weer terug naar Win98SE, want dit is gewoon waardeloos. Om de paar uur opnieuw opstarten, omdat het virtuele geheugen vol is is natuurlijk belachelijk. :(

  Iemand nog nuttige tips?[b:27c162389b][/b:27c162389b]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.