Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

hal.dll kwijt --> pc wil niet meer opstarten

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Nadat ik in mijn bios de temp. van mn cpu had bekeken en de pc daarna weer opnieuw opstarte kreeg ik de melding dat hal.dll niet gevonden kon worden of was beschadigd. Mijn schijf is geformateerd in het NTFS bestandsformaat, dus kan ik geen dingen op schijf wijzigen in dos en dus ook niet het bestand hal.dll terugplaatsen. Heeft iemand een oplossing om mijn pc weer aan de praat te krijgen???
 • Als je XP gebruikt kun je een repair uitvoeren, kijk [b:1164930cd3]hier[/b:1164930cd3] om die correct te doen.
 • Deze melding betekent meestal dat het bestand boot.ini is beschadigd, waardoor het bestand HAL.DLL op de verkeerde plaats wordt gezocht: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;NL314477
  Wat je eenvoudig als eerste kunt proberen is om een [i:587ec23c06]lege [/i:587ec23c06]diskette te nemen, daarop de bestanden [b:587ec23c06]ntdetect.com [/b:587ec23c06]en [b:587ec23c06]ntldr [/b:587ec23c06]te plaatsen en daarmee de computer te booten. Dit werkt als je Windows op de C: partitie hebt staan. Zo niet, dan zul je ook een aangepaste boot.ini op de diskette moeten plaatsen die naar de juiste partitie wijst. De 2 genoemde bestanden kun je eenvoudig met een andere PC vanaf de WinXP CDROM naar een diskette kopiëren. Bootsequence aanpassen en de PC vanaf diskette booten. Als dat lukt, kun je boot.ini op de PC handmatig weer aanpassen.
 • Alleen is zijn C schijf NTFS dus kan hij er niet bij met DOS, misschien dat dit wel werkt in de veilige modus (te bereiken met [b:fcb23f69c6]F8[/b:fcb23f69c6]).
 • Ik heb net deze fout gekregen in Win XP-Pro+SP1 bij het opstarten van mijn pc :

  [quote:6cae6b421f]Windows- Uithgestelde schrijfbewerkeing zijn mislukt.

  Kan niet alle gegevens voor bestand C:\$Mft opslaan.
  De gegevens zijn verloren gegaan.
  Deze fout kan zijn veroorzaakt door een fout in de computerhardware of netwerkverbinding. Probeer het bestand ergens anders op te slaan.[/quote:6cae6b421f]

  Nu heb ik geprobeerd (F8 ) (In Veilig-modes) te komen maar bij het opstarten krijg ik een zwart scherm +knipperend cursor en daar blijft het bij.

  Ik heb het gewoon nog een keer op laten starten maar dan start scandisk op en zodra het klaar is om mijn C:\ en D:\ te scannen start het weer.
  Als de tweede keer klaar is met scannen krijg ik weer het boven vermelde fout(
  ).

  Er is niks met mijn Hardware of verbinding want ik ben nu aan het typen op een ander HD in de zelfde PC.

  Ik ga wel effe kijken of die boven vermelde link van ( ODF ) , maar als jullie iets weten bedankt.

  Groeten, NoNoAD
 • [b:6d295ad4e6]ODF[/b:6d295ad4e6] - Nee, dit heeft niks te maken met DOS en ook niks met FAT32/NTFS. Probeer maar uit: neem een lege diskette, zet die 2 of 3 bestanden er op en boot vanaf die diskette. Je zult zien dat WinXP wordt gestart. Dit kun je dus gebruiken om een beschadigde bootsector of bootbestanden te omzeilen, ook met een NTFS partitie. Als WinXP is gestart, dan kun je uiteraard wel weer je boot.ini aanpassen.

  [b:6d295ad4e6]NoNoAD[/b:6d295ad4e6] - Het klinkt alsof de MetaFileTable is beschadigd. Probeer om het commando [b:6d295ad4e6]chkdsk
  [/b:6d295ad4e6] uit te voeren (eventueel vanuit Recovery Console). Anders zou ik de belangrijke data proberen te backuppen. Daarna WinXP er [i:6d295ad4e6]naast[/i:6d295ad4e6] installeren op dezelfde partitie! Als dat lukt, dan wordt de MFT hersteld. Grote kans dat dat niet lukt, en dan blijkt alleen herinstallatie over.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.