Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP Pro (Engels)

Jose Pablo
6 antwoorden
 • Onze zoon heeft "iets" gedaan met zijn XP systeem en het wil niet meer opstarten.
  Hij krijgt de boodschap: "Windows could not start because the next file is missing or corrupt:WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM.
  You can attempt to repair this fyle by starting windows setup using the original setup CD-ROM.
  Select "r" at the first screen to start repair.çIk heb getracht hem uit te leggen via Email (hij is in Nicaragua) on zijn bootup in de BIOS te veranderen van C: naar CVD-ROM maar hij kan om een of andere reden niet van de CD booten.
  Heeft er iemand een idee wat hij nog kan doen inplaats van helemaal van "0" af te beginnen. Uiteraard heeft hij geen backup van de rest want hij dacht MIJ GEBEURD NIETS!!
  Volgens hem heeft hij alleen maar tijdens een sessie de WinXP CR-ROM in de drive gestopt maar heeft hij niets gedaan en heeft verder gewoon gewerkt.
  De PC weigerde pas toen hij de volgende dag weer wilde opstarten.
  Alle goede raad is welkom.
  Bedankt vast.
  Jos.
 • Omschrijving en oplossing staan hier: http://support.microsoft.com/?kbid=307545
  Maar daarvoor is wel nodig dat er vanaf CDROM opgestart kan worden. En zelfs dan is het nog niet echt simpel. Een alternatief is om dan maar de bootdiskettes van Microsoft te gebruiken om niet vanaf CDROM maar vanaf diskette (6 stuks) te booten: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;Q310994
  Ook daarmee moet je naar Recobvery Console kunnen. En dat is nodig om de zaak te repareren. Is overigens niet iets wat je zelf kunt veroorzaken, daar is alleen Windows toe in staat.
 • Ik weet niet of ik u hier mee kan helpen, maar toch.

  Ten eerste is SYSTEM een opstartbestand [b:da9aeeb99e]zonder[/b:da9aeeb99e] extensie, wat inhoud dat het duidelijk essensieel is. Ik slaagde er zelf niet in om het met Textpad te openen, en vermoed bovendien dat het binair is, maar dat zegt al wel dat de oplossing mogelijk in wat doswerk ligt.

  [u:da9aeeb99e]Oplossing 1[/u:da9aeeb99e]

  Benodigdheden:
  - Een Windows opstartdiskette van een vorige versie zoals 98
  - Een beetje doskennis.
  - Een lege diskette

  Steek de diskette in de drive en zet de pc aan. Druk op SHIFT-F5 en wacht even. Typ in: [i:da9aeeb99e]C:[/i:da9aeeb99e], dan [i:da9aeeb99e]cd windows[/i:da9aeeb99e], en dan [i:da9aeeb99e]cd system32[/i:da9aeeb99e], dan [i:da9aeeb99e]cd config[/i:da9aeeb99e], en steek vervolgens de lege diskette erin, en typ dan: [i:da9aeeb99e]copy SYSTEM A:\[/i:da9aeeb99e]. Nu staat het bestand op het floppy en kunt u
  dat emailen. Dan moet uw zoon dus met een opstartdiskette alles hetzelfde doen behalve bij dat [i:da9aeeb99e]copy[/i:da9aeeb99e]. Daar moet hij dan intypen, terwijl de diskette waar hij dat bestand van u op heeft gezet er in zit: [i:da9aeeb99e]copy A:\SYSTEM C:\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG[/i:da9aeeb99e].

  [u:da9aeeb99e]Oplossing 2[/u:da9aeeb99e]

  Download de opstartdiskettes voor Windows XP op:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;q310994.

  Ik hoop dat u hier wat aan heeft. 8) :roll:
 • Beste Binary,

  Hartelijk dank voor jouw superspeed respons.
  Ik heb inmiddels de "knowledgebase" pagina uitgeprint en de file opgehaald on de floppies te maken.
  Vr.Groeten,
  Jos. :D
 • Ook Mr. Goosens hartelijk bedankt voor de hulp.
  Jos.
 • Ik heb zelf dit probleem ook meerdere malen gehad, het is een probleem dat in 90% van de gevallen optreedt bij computers met het moederbord K7S5A en/of een Athlon of Duro processor. Heb je ook een van deze onderdelen? Het probleem treedt overigens alleen op bij Windows XP en 2000. Mischien kan ik je verder helpen als je zegt welk moederbord op processor je hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.