Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlook XP: Adresboek en contacten

SurfDude
6 antwoorden
 • Stukje inleiding: tot nu toe heb ik altijd met Outlook Express gewerkt, maar nu ben ik overgestapt op Outlook. Ik heb nu al mijn contacts ingesteld, en bij een behoorlijk aantal heb ik meerdere e-mail adressen ingesteld, met voor ieder adres een aparte display name.

  Nu het probleem: als ik een mailtje wil versturen, en ik click op het To-veld, dan krijg ik een lijst met alle adressen, welke gesorteerd staan op Naam. Als ik de Display-name wil zien (daaraan kan ik zien naar welk adres van iemand ik ik het bericht stuur) moet ik dus helemaal naar rechts scrollen, wat erg onpraktisch is.

  Mijn vraag: is er een manier om te zorgen dat in de lijst met adressen (het adresboek) de display name links komt te staan?
 • Schuif de kolom met "Display name" naar links, dus over de naam heen.
 • [quote:cc3fd7faea="Ben Jonson"]Schuif de kolom met "Display name" naar links, dus over de naam heen.[/quote:cc3fd7faea]
  Als het zo makkelijk was… Dat werkt dus niet helaas.
 • Ik heb nog wat gegrasduind hier en daar en kwam het volgende nieuwsgroepbericht tegen, waarin staat dat het [b:fb9eeebcd8]niet[/b:fb9eeebcd8] kan:
  http://tinyurl.com/6nml

  Wat ik eerder zei werkt wel, maar het is (helaas) eenmalig. Het enige wat je kan doen is in de naam dan iets opnemen om e-mailadressen van elkaar te onderscheiden.
 • [quote:9a2ee7c592="Ben Jonson"]Ik heb nog wat gegrasduind hier en daar en kwam het volgende nieuwsgroepbericht tegen, waarin staat dat het [b:9a2ee7c592]niet[/b:9a2ee7c592] kan:
  http://tinyurl.com/6nml

  Wat ik eerder zei werkt wel, maar het is (helaas) eenmalig. Het enige wat je kan doen is in de naam dan iets opnemen om e-mailadressen van elkaar te onderscheiden.[/quote:9a2ee7c592]
  Ik was al bang dat het niet zou kunnen. Wat jij zei werkt bij mij overigens echt niet bij mij. Maar dat zou dus betekenen dat ik niet meerdere adressen bij één persoon kan zetten, en ik voor ieder adres een aparte contact op moet nemen. Toch een beetje jammer van Microsoft dan.
 • Jawel, het [i:2fe8f124f4]moet[/i:2fe8f124f4] werken. Als je op het "aan-veld" klikt krijg je de contactpersonen te zien. Ok? Nu zie je bij elke naam dat die gescheiden zijn door kolommen (kijk bovenin). Ok? Als je dan iets naar rechts schuift, zie je bovenaan een scheiding van de kolommen. Ok? Als je daar met de muiscursor op gaat staan verandert die in een verticaal streepje met een pijltje naar links en naar rechts. Ok? Houd dan de linker muisknop ingedrukt terwijl je op de scheiding staat waar staat "Display name" (aan de linker kant) en sleep dan de muiscursor helemaal naar links. Mogelijk moet je dat meerdere keren doen. Daarmee schuif je de "display name" [i:2fe8f124f4]over[/i:2fe8f124f4] de gewone naam, die dan onzichtbaar wordt. Ok? Maar die instelling wordt NIET vastgehouden en dat is dus jammer.

  Het komt er inderdaad op neer dat je voor elk e-mailadres een aparte entry moet maken. Ik gebruik zelf TheBat en daar kan het dus weer wel (met net zoveel adressen als je maar wilt voor 1 persoon).

  Helaas is dit dus een tekortkoming van Outlook, die hopelijk hersteld wordt in de toekomst. Wie weet …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.