Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 2000 installatie probleem!

Anoniem
Krekel
13 antwoorden
 • ik probeer win2000nl te installeren op een: p2 300 mhz, 128 mb intern, 20 gb hdd

  het eerste deel lukt, en dat is het gedeelte dat hij de instal bestanden kopieert naar de hdd. en dan start de pc opnieuw op (zoals normaal)

  dan verschijnt het bekende zwarte scherm met onderind de witte balk en als die geladen is ……… :( START IE WÉÉR OPNIEUW OP!!!! G.V.D wat doe ik fout of wie kan mij vertellen hoe het anders kan.

  ik ben wanhoopig
 • Misschien is er iets mis gelopen met het kopiëren van de bestanden naar de harde schijf. Probeer eens door helemaal opnieuw te beginnen.
 • Ik ben al meerdere malen opnieuw begonnen, maar het mocht niet baten. windows 98se krijg ik wel volledig geinstalleerd, maar als ik dan weer 2000 probeer ontstaat hetzelfde probleem :x .

  de schijf indeling is: fat 32, moet dat geen ntfs(of zo iets??) zijn voor win2000?

  het probleem zit hem in het 2e deel, nadat: hij de setup bestanden heeft gekopieerd naar hdd, start de computer opnieuw op. hij start dan windows op vanaf de hdd en gaat dan (normaal gesproken) verder met setup. En dat is nu net het punt waar het mis gaat: het zwarte scherm verschijnt met de bekende witte balk dat windows opstart, als deze balk vol is start de computer wéér opnieuw op en komt wéér dat zwarte scherm met die balk en als die vol is dan start de pc :evil: WÉÉR :evil: opnieuw op enz. enz.

  Nu weet ik dat een pc goed is in opstarten en afsluiten, maar ik wil nu eindelijk wel eens zien dat hij ook win 2000 nt pro nl accepteerd.

  dus……. weet er iemand op deze aardkloot wat er mis gaat?

  met een vriendelijke (windows) groet: Doper
 • Ik heb geen ervaring met 2000 pro, maar wel met win2000 server. Ook daar heb ik wel eens problemen mee gehad tijdens installatie op een normale pc. Op een server loopt het meestal probleemloos … Maar goed, een manier van werken die bij mij werkt is de volgende.
  Met een Fat32 flop maak ik op de machine een partitie van 5GB groot. Dan de cd van 2000 erin en booten. Tijdens de installatie laat ik de partitie van 5GB opnieuw formateren tot NTFS en daarna werkt het als een zonnetje.
  Wellicht dat dit bij jou ook werkt? Suc6 in ieder geval.
 • Klopt het dan dat win2000 alleen: NTFS accepteerd? of kan het ook met: FAT32?

  ik het het niet mat ntfs geprobeerd, omdat ik begrepen heb dat het erg lastig is om van NTFS naar FAT32 te gaan. maar als het niet anders kan dan moet het maar! :-?

  WWR! (Wie Weet Raad!)


  met een vriendelijke (Windows) groet, Doper.
 • W2000 werkt zowel als Fat32 en NTFS.
  Indien je echter met een diskette van win98 een schijf formatteerd waar je daarna W2000 opzet, kàn je probs krijgen.
  Tracht altijd te formateren met het commando Format van het besturingssysteem dat je gaat installeren.
 • Daarom gaf ik ook aan dat tijdens de installatie van W2K gekozen moet worden voor formateren (of dat nou NTFS of FAT is).
 • Win 2000 Pro werkt gewoon met Fat32. Maakt bij mij deel uit van een trio-boot systeem met W98 en WXP. Hoewel ik niet te spreken ben over de stabiliteit van Win2000 (dit vanwege mijn driver ervaringen met ondermeer de LaserJet IIIp printer), is het wel zo dat Win2000 een stuk kritischer is ten aanzien van de computer hardware. Bij een driver probleem of een geheugen probleem of een ander hardware probleem staakt Win2000 eerder dan Win98.
  Ik heb dat zelf ook ondervonden toen ik ogenschijnlijk probleemloos kon werken met Win98 maar bij het installaren van Win2000 ging het mis als de computer al een tijdje aan stond. Uiteindelijk bleek dat te komen door een te warme videokaart. Na plaatsing van een casefan werkte alles wel goed.
 • Snap niet wat een te warme videokaart met de werking van Win2000 te maken heeft. Op ieder systeem krijg je daarmee probs.
  Ook met verkeerde drivers krijg je op ieder systeem probs. Dat doet niets af aan de stabiliteit van Win2000.
 • Zelf heb ik tot voor kort wel met W2000P gewerkt. Heb het trouwens als heel stabiel ervaren. Bij het installeren had ik ook steeds dat probleem. Heb het toen als volgt opgelost. Heb de hele installatie cd naar C: gekopireerd (wel in eigen map) en vandaar geinstalleerd. Ging perfect en ook gewoon onder FAT32. W2000P kan beide soorten aan.

  Hopelijk kan je iets met deze oplossing. Succes
 • Zelf heb ik tot voor kort wel met W2000P gewerkt. Heb het trouwens als heel stabiel ervaren. Bij het installeren had ik ook steeds dat probleem. Heb het toen als volgt opgelost. Heb de hele installatie cd naar C: gekopieerd (wel in eigen map) en vandaar geinstalleerd. Ging perfect en ook gewoon onder FAT32. W2000P kan beide soorten aan.

  Hopelijk kan je iets met deze oplossing. Succes
 • oke, als ik tijdens de installatie de schijf formateer dan blijft er een ruimte over van 8mb die ik niet kan formatten. (hoe kan dat?). en ook nu wil hij maar niet normaal setup-en.
 • Je zit opgezadeld met een HD die bijna de geest geeft. Nieuwe erin en starten maar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.