Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Misschien dom vraagje?? XP en netwerk w8woord

None
12 antwoorden
 • Ik kan in WindowsXP nergens de optie vinden om mijn shares met w8woord te beveiligen. In Win2k kon dit wel. Weet iemand hoe ik dit kan instellen. (XP PRO NED)
 • Als je voor jezelf een account hebt aangemaakt met wachtwoord beveilgd, dan zal iedere netwerk gebruiker een wachtwoord moeten intoetsen (en een juiste accountnaam), voor al jouw shares.
 • Nee, als je gwone shares hebt dan hoeft dat nie. Ik kan hier op mijn netwerk gwoon mijn shares openen zonder w8woord.
 • Ja, maar dan log je op iedere pc met hetzelfde accountnaam en wachtwoord in. Dan maken al je pc`s in het netwerk gewoon automatisch verbinding zonder een wachtwoord te vragen. Probeer anders in de opties delen en beveiligen van de eigenschappen van je shares je machtigingen aan te passen.
 • Dat gaat duz nie, dat viel mij juist op. Ik kan geen machtigingen instellen. Alleen de naam van de share.
 • Ook niet als je als administrator bent ingelogd? Anders moet je in veilig modus aanloggen als administrator.
 • Ik ben altijd ingelogt als Admin. Ik zal idd eens in veilig modus proberen.
 • Moet je bij mapopties eenvoudig delen uitschakelen.
  Netwerk wachtwoord is niet mogelijk in Win XP. (helaas :roll: )
 • Het gaat erom dat hij bij het benaderen van shares op een pc in zijn netwerkje, er om een wachtwoord wordt gevraagd. En dat is wel degelijk mogelijk. Ik doe niet anders. Het is ook niet nodig om in een thuisnetwerkje met domeinen te gaan werken, maar shares zijn wel degelijk met wachtwoorden te beveiligen.
 • Je kan per map bepalen wie er toegang heeft tot die map. Een optie is dus eeen user maken met een naam en een wachtwoord , en vervolgens die toegang geven tot de map. Dit samen met de administrator uiteraard. Als je nu op een andere pc inlogt (niet als admin of die nieuwe user) en je zoekt die share op, dan krijg je daar de vraag username en wachtwoord.
  Vul de nieuwe user in en voila je zit erin. Waarom dit zo'n probleem is dat ligt al bij het punt waar je besluit om Win XP prof te instaleren. Bij Win XP prof is het usermanagement wat aangescherpt en daardoor zijn er wat kleine veranderingen. Het was bij windows 2000 echter ook al voor een groot deel aanwezig.
 • Dat kan wel kloppen. Ik heb namelijk maar 1 account in XP. Dat is de admin. (gast disabled) Ik heb bij het installeren van XP ook geen nieuwe bij gemaakt en log ook altijd in als admin. Ik zal het eens proberen.
 • [b:756ea8f39f]Waarom geen wachtwoord?[/b:756ea8f39f]

  Dat is toch allemaal veel makkelijker? Ik heb namelijk in November een netwerkje tussen twee computers opgezet met een crosskabel. Allemaal heel eenvoudig dus. :D :)
  Ik maakte gebruik van een Windows Me-pc en een Windows 98-pc. Alles, zoals wachtwoorden en dergelijke ingesteld, en het werkte practisch gezien perféct. In Januari heb ik op de Windows Me-pc een upgrade uitgevoerd naar XP Professional. Wat bleek? Na de installatie waren alle, werkelijk [u:756ea8f39f]alle[/u:756ea8f39f] netwerkinstelling weg. Ik heb dus alles opnieuw ingesteld inclusief shares. Maar inderdaad was ik verschrikkelijk "verdrietig" :cry: :( over het feit dat ik zelf voor de xp-pc geen wachtwoorden kon instellen, maar om een gedeelde map (share) op de Windows 98-pc te bekijken notabene wél een wachtwoord in moest voeren.
  Ik heb overigens de optie "eenvoudig delen" inderdaad uitgeschakeld, :)
  bedankt daarvoor RuudFeen. Als je het mij vraagt :P , is het een ramp dat je geen wachtwoorden kunt invullen. Want dat gedoe met een aparte gebruikersaccount zie ik niet zitten, sorry hoor.

  In ieder geval wil ik graag een oplossing, voor ons allemaal. Groetjes,
  Lennart Goosens, de jarige. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.