Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

NTFS schijf benaderen

De bleser Jan
6 antwoorden
 • Heb tijdelijk een bestand in windows XP home\system32 van csrss.exe naar Xcsrss.exe hernoemd.
  XP start nog op en sluit iets later terug af, en begint dan dezelfde loop.
  Geen enkele opstartoptie (veilige modus, …) werkt nog.
  Hoe kan ik dit bestand terug hernoemen en de NTFS schijf benaderen?
  Dank

  Jan

  :cry: plezant detail, het administratorwachtwoord om de herstelconsole op te starten werkt ook weer niet!
  Vroeger herhaaldelijk geprobeerd: wachtwoord veranderd in {BLANCO} (niets invullen dus) enkel dan start de herstelconsole op, gebruikelijk wachtwoord terug ingevoerd, herstelconsole niet meer te benaderen en na 3 pogingen vlieg je der uit. Pogingen met, … , 123 of azerty met en zonder caps locks worden niet aanvaard, enkel bij blanco werkt het ???
  Wat nu?
 • NTFS schijven kan je benaderen met NTFS Reader for DOS (freeware) en is op te halen bij http://www.ntfs.com/boot-disk.htm.
  Meer info hier: http://www.ntfs.com/products.htm
 • Probeer het eens met ERD commander van, naar ik meen, Winternals.com
 • Onder Windows 2000 kun je booten vanaf de CD-ROM en de recovery console opstarten. Dan krijg je een [u:2f94160602]soort[/u:2f94160602] DOS waar je het bestand kunt hernoemen. Ik meen dat je met help een overzicht krijgt van alle mogelijke commando's. Ik neem aan dat dit bij WinXP ook kan.
 • :-? Hoopvol geprobeerd, bestand gewijzigd en gecopieerd naar fat a: schijf en dit lukt, maar naar NFTS c:\windows\system32 wordt ook iets weggeschreven, maar na controle staat het oorspronkelijke bestand er nog steeds, het nieuwe is niet te bespeuren en XP blijf loopen.
  Toch bedankt
 • :D Mijn eigen fout terug rechtgezet. :o Geen conventionele oplossing, maar misschien kan het anderen helpen.
  Mijn HD heeft 3 partities: C: 37Gb NTFS met het besproken bestandsprobleem, D: 32Gb NTFS en E: 6Gb maar FAT.
  Windows zo kaal mogelijk geinstalleerd op de kleine FAT-schijf, gewoon hiermee opgestart en met verkenner op de C: NTFS-schijf de bestandsnaam aangepast. Opnieuw opgestart, nu dus met keuzemenu: 2x Windows Home (C: NTFS en E: FAT) , via de C: NTFS-schijf opgestart en alles werkt zoals voorheen MET behoud van alle instellingen en heel veel niet opnieuw te installeren programma's. Dagen werk uitgespaard.
  Een "NTFS reader" waarmee je rechtstreeks de bestandsnaam kan veranderen was nog gemakkellijker geweest zoals in een bovenstaande tip, maar wegschrijven gaat alleen maar op een FAT-schijf?!
  Mvg en dank aan alle tipgevers!
  Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.