Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP Prof. installatie op Abit TH7II-Raid moederbord

Steve18
1 antwoord
  • Ik heb een Abit TH7II-Raid moederbord gekocht. Hierop heb ik een Intel Pentium 4 2,0 Ghz processor geplaatst met 512 Mb Kingston ECC geheugen (RDRAM). Op de raid controller heb ik 2 Maxtor D740X harde schijven aangesloten op de 2 Raid-controllers, bijde op Cable select. Op de gewone IDE controllers heb ik 2 Maxtor schijven van 20 en 17,2 Gb en een CD-Rom en CDRW staan.

    Nu heb ik Windows 98 geinstalleerd en wil nu een Dual boot systeem maken met Windows XP Professional. Dit wil echter niet lukken. Heb hierover al contact gehad met Abit, die inmiddels een Chipset hebben vervangen. Het zou nu dus goed moeten zijn, maar helaas Windows XP wilt nog steeds niet geinstalleerd worden. Op mijn oude moederbord (Abit BE6-II Raid) was dit geen enkel probleem.

    Om de driver voor de Raid controller te installeren moet ik bij de installatie van Windows XP op F6 drukken, daarna kies ik de driver van de diskette, vervolgens krijg ik de melding dat deze driver nieuwer is dan de driver op de cd-rom. Als ik die toch wil gebruiken moet ik op S drukken (stuurprogramma van de diskette gebruiken), wil ik de driver van de cd-rom gebruiken moet ik op enter drukken. Druk ik op S, dan gebeurt er helemaal niets, dus blijft er maar 1 optie over en dat is op enter drukken. Dan wordt er gezocht naar een partitie om XP op te zetten, daarvoor geeft hij partitie D aan. Ik ga hiermee akkoord, dan controleerd hij de D schijf en geeft vervolgens aan dat de C schijf is beschadigd en dat de installatie niet verder kan. Als ik de schijven controleer met het Maxtor programma, dan is er geen fout te vinden, ook met de schijfcontrole van Windows 98 stuit ik niet op problemen met de harde schijf.

    Weet iemand misschien of ik iets verkeerds doe, waardoor Windows XP niet wilt. Misschien een BIOS instelling die niet goed staat. Alle hulp is welkom, want zo langzamerhand word ik er een beetje moedeloos van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.