Vraag & Antwoord

OS Windows

ja man

Anoniem
M@rc
6 antwoorden
 • In geval Windows XP af en toe crasht en u daar geen aanwijsbare oorzaak voor vindt,loop dan deze controlelijst na en kijk of één van de oorzaken op uw systeem van toepassing is.

  VOEDING: Een van de meest voorkomende oorzaken van willekeurig crashen is een beschadigde of onvoldoende . Dat is vooral zo als u een heleboel adapters,stations,ventilatoren of een van gigahertz-cpu's hebt. Controleer het elektriciteitsverbruik van alle apparaten in uw machine (vergeet niet het moederbord,de cpu en ram) en breng een voldoende grote buffer aan. Een volledige uitgeruste pc heeft al gauw een voeding van 350W of 400W nodig

  OVERHITTING: Het systeem crasht als de CPU of uw vaste schijf of schijven overhit raken,de cpu of schijf kunnen hierdoor zelfs beschadigd worden. Zorg ervoor dat de ventilator(en) van de CPU werkt/en en dat de temperatuur van de processor (zie het BIOS scherm) binnen de normale waarden valt. Controleer of uw vaste schijf te heet wordt,maar pas op: u zou uw vingers kunnen verbranden. als uw schijf opwarmt,zorg dan voor voldoende ventilatie van uw computerbehuizing. Het is wellicht zelfs een goed idee om voor de schijfstations een aparte ventilator te installeren.

  SLECHT GEHEUGEN: Een slechte geheugenmodule kan het systeem ook doen crashen. Vervang uw geheugenmodule door een exemplaar waarvan u weet dat het werkt en kijk of het probleem verholpen is. Als uw machine met verschillende geheugenmodules is uitgerust,moet u er één verwijderen om na te gaan of het systeem nog altijd crasht. Ga afwisselend door alle modules tot u het slechte exemplaar gevonden hebt.

  STUURPROGRAMMA'S GELUIDSKAARTEN: Installeer het recenste stuurprogramma's voor uw geluidskaart. als het probleem daarmee niet is opgelost,maak de installatie van de stuurprogramma's van uw geluidskaart dan ongedaan en verwijder de kaart.

  Usb-HUB: Als er een usb-hub op uw computer is aangesloten,kunt u die verwijderen en nagaan of het probleem daarmee is opgelost.
 • xp ole
 • Wat ben je ermee aan het doen als hij vastloopt? Steeds hetzelfde programma waar het bij gebeurd?Vertel eens wat meer!

  Groet :wink:
 • domme pc
 • Wat voor PC heb je? Misschien heb je teveel draaien…
 • Nou dan moet het wel een hardware probleem zijn!
  -Druk alle kaarten-stekkers-geheugens eens goed aan.

  Blijft het nog: geef dan de foutmelding hier eens weer!

  Groet :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.