Vraag & Antwoord

OS Windows

spoolsv.exe wat is dit???

5 antwoorden
  • ik heb xp, mijn firewall zonealarm pro ga aan dat dit bestand spoolsv.exe toegang wilde tot internet, op de site van zonealarm kon ik geen info vinden over dit bestand, ik heb geen toegang verleent maar wil toch wel weten wat dit is, het gebeurde na een schone instalatie van mijn systeem dus een virus lijkt me sterk. kent iemand dit bestandje????
  • Dit is het aanstuurmechanisme van je printer. Wat het zoekt op Internet weet ik niet, maar ik zou hem niet weggooien :)
  • bedankt
  • Even ter aanvulling. Spoolsv.exe is het "Printer Spooler Subsystem" van Windows 2000/XP. Het maakt het mogelijk om naar een netwerkprinter te printen. Dat verklaart waarschijnlijk waarom ZoneAlarm erop reageert. Waarschijnlijk probeert het programma te controleren op aanwezige netwerkprinters (ook al is er geen sprake van een netwerk). Als er geen sprake is van een netwerk(printer) kun je dus ZoneAlarm het programma laten blocken, maar het kan ook geen kwaad om het toe te laten.
  • ik heb internet via de kabel. ziet xp dat als een netwerk. dan is het logisch dat er gezocht wordt naar een netwerkprinter lijkt mij.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.