Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

dualboot (2000+XP) naar singleboot (XP)

marelli
10 antwoorden
 • ik heb een OEM versie van XP Pro op een 2000 Pro PC uitgevoerd.
  Nu alles onder XP goed draait wil ik van de dualboot optie tijdens het opstarten af. Dus alleen XP.
  Hoe doe ik dat?
 • Jammer dat je niet aangeeft hoe je de installatie hebt uitgevoerd, dus wat op welke partitie. Vermoedelijk staat Win2000 op C: en WinXP op D:?
  Zo ja, dan de bestanden [b:106ced1d5c]ntldr, ntdetect.com[/b:106ced1d5c] en [b:106ced1d5c]boot.ini[/b:106ced1d5c] naar diskette kopiëren, C: formatteren en de bestanden weer terug plaatsen.
  Maar dit lukt alleen als C: als FAT32 in ingedeeld. Heb je NTFS, dan is het eenvoudiger om alle mappen/bestanden te verwijderen, behalve de genoemde (en dan mag ook pagefile.sys blijven). Daarna boot.ini aanpassen, zodat onder [operating systems] alleen de verwijzing naar WinXP blijft staan.
 • Nee, helaas heb ik alles op dezelfde partitie gezet.
  XP is ook al geregistreerd anders zou ik de HD opnieuw formatteren/indelen (of kan dat alsnog zonder al te veel gez..)
 • Als je Xp clean wil installeren kun je de activatie vermijden (dit bedoel je toch hoop ik?) door een kopie te nemen (van je geactiveerde win XP) van het bestand wpa.dbl. Plaats dit bestand terug op de originele plaats na de herinstallatie van XP.

  Maar volgens mij moet je het ook kunnen oplossen door je windows 2000 map te verwijderen inclusief de program files en de map document and setings. Vervolgens moet je even de bootini aanpassen (verwijzing naar win 2000 verwijderen) en ben je verlost van de dualboot.
  Marc
 • OK, boot.ini aangapast -> 'probleem' opgelost: bedankt
 • [quote:209c2e6891="M@rc"]Als je Xp clean wil installeren kun je de activatie vermijden (dit bedoel je toch hoop ik?) door een kopie te nemen (van je geactiveerde win XP) van het bestand wpa.dbl. Plaats dit bestand terug op de originele plaats na de herinstallatie van XP.[/quote:209c2e6891]

  dat heb ik dus geprobeerd, maar dan moet ik me nog altijd activeren. Is er nog iets anders wat je dan moet doen?
 • [quote:98d06540d7="M@rc"]Als je Xp clean wil installeren kun je de activatie vermijden (dit bedoel je toch hoop ik?) door een kopie te nemen (van je geactiveerde win XP) van het bestand wpa.dbl. Plaats dit bestand terug op de originele plaats na de herinstallatie van XP.[/quote:98d06540d7]

  dat heb ik dus geprobeerd, maar dan moet ik me nog altijd activeren. Is er nog iets anders wat je dan moet doen?
 • [quote:01e4d43eca="M@rc"]Als je Xp clean wil installeren kun je de activatie vermijden (dit bedoel je toch hoop ik?) door een kopie te nemen (van je geactiveerde win XP) van het bestand wpa.dbl. Plaats dit bestand terug op de originele plaats na de herinstallatie van XP.[/quote:01e4d43eca]

  dat heb ik dus geprobeerd, maar dan moet ik me nog altijd activeren. Is er nog iets anders wat je dan moet doen?
 • Het gekopieerde bestand 'wpa.dbl' moet je terugplaasten in de map C:\WINDOWS\system32.
 • dat heb ik dus gedaan, en dan bij het inloggen, zegt xp dat ik moet activeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.