Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Ontvangen en verzenden met twee e-mails/providers

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Op mijn laptop staan twee e-mail adressen van twee providers.
  Ik kan ze wel alle twee ontvangen maar bij 1 de e-mail versturen.
  Hoe moet ik dit instellen om bij alle twee te kunnen ontvangen en versturen?
 • Bij ontvangen (pop3) zet je de provider neer, bij de uitgaande mail (smtp) zet je de naam van je internetverbinding neer.
  Ik heb bijvoorbeeld wanadoo, de inkomende mail woordt dan pop3.wanadoo.nl en uitgaande mail(smtp) is mail.chello.nl omdat ik een internetverbinding heb van chello.
 • maar als je dat doet, dan kun je geen mail versturen uit naam van wanadoo, want die kent de server van chello niet.

  staat de smtp server van degene die het niet doet wel goed ingesteld?

  ik heb zoiets ooit ook eens gehad omdat norton inet security 2002 de 2de mailserver niet wilde toelaten.
  Kon je verhelpen door je uitgaande mail niet te laten scannen, maar jah … een beter milieu begint bij jezelf he

  8)
 • Ja inderdaad dan kom alles van chello, maar hoe wou jij het dan doen ?
  Ik heb kabel van chello, en accounts bij wish, wanadoo, hccnet en chello.
  Als ik bij wanadoo gewoon smtp.wanadoo.nl invul, dan geef hij een foutmelding en verstuurt hij niks weg.
  Daar integen als ik bij alle accounts chello invul, dan heb ik nergens geen problemen mee.
 • nah ik heb adsl van planet, en kan gewoon mail versturen van zonnet, tiscali, hotmail en planet. ook terwijl ik via adsl planet inlog

  de enige inbelverbinding die ik heel zelden nog wel eens gebruik is die van zonnet. De rest wordt al jaren niet meer gebruikt, maar de gebruikersnamen en de email faciliteiten zijn nog steeds beschikbaar
 • Ja :o
  Dan ga ik effe mijn e-mail programma nakijken.
 • In een nieuw emailbericht kun je via Beeld > opties> in het vakje mail verzenden met: kiezen welke account je gebruikt voor de te verzenden mail.

  Succes.
 • [quote:2b2e8d7eed="Yoyo"]In een nieuw emailbericht kun je via Beeld > opties> in het vakje mail verzenden met: kiezen welke account je gebruikt voor de te verzenden mail.

  Succes.[/quote:2b2e8d7eed]Klopt helemaal, maar ik kreeg de indruk dat dit bij de topicstarter wel duidelijk was. Inderdaad stuit je dan bijna overal tegen het feit dat je bij e-mail verzenden met de oorspronkelijke instellingen van een account alleen kan verzenden als je met de bijbehorende provider bent verbonden. Probeer je het wel, dan volgt de al genoemde foutmelding. Inderdaad is dan de oplossing om de smtp-instellingen van je inbelverbinding te gebruiken.

  Zelf heb ik b.v. al vanaf het prille begin HCC-net, maar al geruime tijd Chello als vaste verbinding. Met de in de vorige antwoorden al gegeven oplossing verzend ik dus bij het beantwoorden van een mailtje dat ik op mijn HCC-net adres ontvang helemaal niet met het HCC-net account, maar gewoon met Chello.

  Wat nl. bij deze oplossing niet wordt verteld, en daardoor niet door iedereen wordt gerealiseerd is, dat wat dan nog op de adresregel staat alleen maar tekstueel is. Je kan er in principe alles neerzetten (wat b.v. bij nieuwsgroepen veel wordt gedaan, om spam enigszins te keren).

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.