Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Netwerkprinter kan geen verbinding maken

Marliesje
20 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een machine voorzien van Windows XP. Na deze installatie heb ik gelijk Service Pack 1 geïnstalleerd.

  Als ik als gebruiker (domainuser) op deze computer inlog en dan een netwerkprinter wil toevoegen, verschijnt er de melding "[i:04362044f7]Op uw computer is een beleid van kracht dat verhindert dat u verbinding met deze afdrukrij kunt maken[/i:04362044f7]. Als ik als administrator inlog, kan ik de netwerkprinter wel toevoegen.

  Als ik een computer installeer met alleen Windows XP zonder Service Pack 1 kan ik wel verbinding maken met de printer.

  Ik vermoed dat het dus aan de Service Pack 1 ligt. Voor de duidelijkheid. Er staat geen policy o.i.d. op de computer ingesteld.

  Heeft iemand dit ook gehad en wie weet wat de oplossing van dit euvel is?

  Alvast bedankt!
 • Maak jezelf poweruser of administrator. Dan moet het wel lukken
 • Ehm, je gaat een netwerkgebruiker toch geen administrator of power user van een computer maken? Kan wel, maar dat is niet de bedoeling. Gebruiker logt in en heeft rechten van een gebruikersaccount.
 • maar als jij als administrator die printer toevoegt is ie toch ook aanspreekbaar voor de domain user…

  wat ik overigens meestal doe bij een 'verse' machine is de gebruiker eerst lid van administrators maken vervolgens boel installeren….na voltooing zet ik hem weer terug als domain user…

  heb nl hetzelfde als jij gehad met win2k….scheelt een hoop gezeik met domain policies en de daaraan hangende msi files
 • Maar als jij een nieuwe printer hebt binnen het bedrijf? Ga jij dan 300 gebruikers langs om de printer toe tevoegen en administrator tijdelijk even te maken?

  Ook door verhuizingen e.d. is dit geen oplossing voor mij. De gebruikers moeten zijn nl. een printer kunnen toevoegen zonder hulp van de systeembeheerder.
 • Waarom niet? Gewoon een image maken voor je machines en als het eea door de gebruiker gemold is, gooi je het image er weer overheen. Want mijn ervaring is dat als ze het kunnen je zo veel mogelijk willen plagen, daar alles wat niet mag vragen is naar de jonge onderzoekers (de gebruikers :)
 • nee dan niet …maar jij had het over een verse machine….domain policy editen printer laten publishen in active directory…pad aangeven daar…vervolgens mocht het nodig zijn msi file toevoegen voor driver

  image kan uiteraard ook maar moet de machines wel hetzelfde type processor hebben mocht je met riprep willen doen
 • Ehm, ik vat het niet helemaal geloof ik nu.

  Stel dat overal Windows XP draait. Een gebruiker wil een printer toevoegen. Dan zou ik er heen moeten kleppen om een printer toe te voegen.

  Ik koop een centrale printer. 100 gebruikers willen deze gebruiken. Dan moet ik dus 100 computers langs gaan. Remote rechten geven kan ook wel, maar dan kunnen ze allerlei software dan ook gaan installeren.

  Jou antwoord op mijn vraag klopt dus niet. Een gebruiker wil alleen een printer toevoegen en sloopt dus niks. En een printer kunnen ze dus onder die Windows XP niet toevoegen nadat er service pack 1 is geïnstalleerd. En dat is nu het probleem. Een gebruiker moet gewoon onder domainuser rechten printers kunnen weggooien en toevoegen.
 • dat kan via domain policy..printer sharen/publishen etc..

  die gebruiker hoeft niks te doen..wat voor rechten ie ook heeft
 • Die staan niet ingesteld. Overigens zal het - lijkt me - dan ook onder Windows XP zonder service pack 1 moeten gelden. Daar kunnen ze gewoon wel printers toevoegen.
 • ben het wel met je eens dat het raar is dat zonder sp1 het wel kan en met niet….heb nog ff op site van microsoft gezocht maar kan er niks over vinden….

  maar domain policy instellen op je active directory lijkt me toch de makkelijkste optie
 • Dat klopt, maar er draait nog geen active directory. Ik heb onder grouppolicy aangevinkt dat de policy uit staat. En dan komt deze nog met de melding.

  Misschien wat op serverbasis. Ik zal eens gaan kijken. Erg vervelend.

  Als ik een gebruiker alle rechten geef op de sharing van een printer dat komt die melding ook. Dus het ligt toch echt aan de werkstation. :(
 • wat voor OS heb je op je server draaien dan?
 • Op de server waar de printers op draaien, staat Windows 2000 op. De drivers op de server zijn voor windows NT 4 en windows 2000. Hier zou het niet aan kunnen liggen, want dan was er een melding geweest van wil je de drivers lokaal draaien. Op de PDC-server draait Winnt4.

  Wanneer ik het probeer op een ander domein (ook Win 2000) dan werkt het ook niet.
 • hmmmm blijft raar….lijkt er een beetje op dat er toch lokaal een policy op de machine actief is……kom hier nog fff op terug…is kijken of ik iets kan vinden
 • Ik heb nu op een normale werkstation een printer gedeeld (i.p.v. op een server) en deze voorzien van de nieuwste XP-drivers. Ook daar krijg ik dezelfde melding.

  Ik vind het vreemd dat ik er wel last van hem en anderen zoals jullie niet. Het is gewoon Standaard Win Xp officiele licentie en cd met Service Pack 1 er over heen. Dat moet toch gewoon kunnen?
 • Ik heb verder getest. Ik heb een nieuwe Compaq laptop. Daarop zit de standaard image die Compaq levert bij de laptop. Deze kan dus niet verkeerd zijn. Printer toevoegen, gaat prima. Nu installeer ik Service Pack 1 op de laptop. Herstart, printer toevoegen.. helaas werkt niet.

  Een printer die voor de Service Pack is geïnstalleerd op het systeem, wordt verwijderd en opnieuw wordt toegevoegd onder Service pack 1. Dan lukt het wel. Maar problemen is als je een nieuwe printer toevoegd deze dan weer niet lukt.

  Ik ben nu op een andere type computer op een ander domein (andere type server/ software e.d.) bezig om te kijken wat daar gaat gebeuren.

  Beetje vermoeiend dit allemaal.
 • zou dit toch even melden bij Microsoft…misschien dat ze er een patch voor uitbrengen
 • Ja, dat zou evt. wel kunnen. Maar ik ben toch niet de enigste die een Windows XP op een domein aansluit en dan service pack 1 installeert om vervolgens netwerkprinters aan te sluiten?
 • dat klopt …ik ga bij een firma ook over op XP….i ll keep u posted …..zal tevens is aan een collega vragen of hij dit probleem ook is tegengekomen aaangezien ik weet dat hij wel over is op XP voor de clients

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.