Vraag & Antwoord

OS Windows

1* XP op 2 eigen systemen?

Anoniem
maximilaan
11 antwoorden
 • als je bij je eerste pc een oem-versie gekregen hebt (dus niet los gekocht, deze zat bij het systeem) dan kun je deze ook alleen voor die pc gebruiken waar je hem bij hebt gekregen.

  Als je gewoon xp hebt zou het wel moeten lukken. In ieder geval bij mij wel. Ik heb xp op drie verschillende pc's perfect draaien. Dit is dan geen oem-versie maar een versie die ik eerlijk gekocht :wink: heb.

  suc6
 • Ik draai nu XP home op mijn systeem. Nu heb ik een 2e systeem besteld (wacht nu op de postbode) voor mijn vriendin, om in een netwerk aan te sluiten. De comp. blijft echter van mij en zal hem zelf ook gebruiken (is wat sneller dan oude).

  Nu hoor ik dat voor elk systeem een afzonderlijke XP vereist is, ongeacht dat het mijn eigen systemen zijn.

  Klopt dit? moet ik dus voor het 2e systeem nog een keer XP kopen?
 • Heb pc zelf samengesteld. Hier zat dus ook geen software bij en dus heb ik XP idd los besteld. (was volgens mij wel oem maar niet afafhankelijk van systeem. gewoon cd in papieren hoesje).

  Wordt bij de registratie niet ook hardware specs enzo meegeonden dat ze kunnen zien dat het een andere machine is?

  En dan nog, is het wel legaal? ongeacht dat het kan.
 • uuh….zoals gezegd werkt alles bij mij prima. De drie pc's zijn allemaal met het internet verbonden en draaien allemaal onder dezelfde xp (van cd-rom).
 • [quote:745b462b4d]draaien allemaal onder dezelfde xp (van cd-rom).[/quote:745b462b4d]

  OK. dan probeer ik het gewoon.

  Zou d'r nog ff bij moeten komen dat het niet kan :x /mag :evil:

  'K hoorde allen iets in die trant. Ach 't zal wel.
 • het mag niet nee….Als je xp in de winkel koopt krijg je [b:11491cac55]1[/b:11491cac55] licentie. Die is voor 1 pc bedoeld. Als je het op meerdere pc's wilt gerbuiken moet je logischer wijs ook meerdere licenties kopen (officieel) :wink:
 • Het mag inderdaad niet, voor elke pc moet je een aparte licentie aanschaffen. Mocht je het daar niet mee eens zijn, kies dan voor een ander OS dat je wel mag installeren op meerdere pc's
  Je kunt uiteraard proberen om 1 xp op meerdere computers te installeren, maar je loopt wel het risico dat je vroeg of laat met een probleem zit…

  Max
 • er mag zoveel niet, gewoon doen kan soms heel verlevendigend werken :lol:
 • Tja, Micro$choft blijft een doorn in het oog. Je kan het gewoon proberen. XP is denk ik toch wel de makkelijkste Os voor Netwerken, iig wel met configureren.
 • Of WindowsXP het gemakkelijkst is qua netwerken is een andere discussie, en of het feit dat omdat dit systeem makkelijk is te configureren het gerechtvaardigd is om het illegaal te gebruiken is een andere discussie die elders op dit forum als is uitgemolken.

  Antwoord is in principe simpel:

  kan het ? kwestie van proberen..
  mag het ? neen.

  Max
 • Het mag dus idd niet.

  OK. nu kan ik het dus gewoon proberen al ben ik geen fan van illegaal gebruik, vooral niet als het problemen kan geven. :evil:

  [quote:3f16a98a5b]Mocht je het daar niet mee eens zijn, kies dan voor een ander OS dat je wel mag installeren op meerdere pc's
  [/quote:3f16a98a5b]

  Zit er al langer over na te denken maar denk dat ik in de toekomst misschien wel naar dit topicverhuis. :roll:

  Is dat wat je bedoelt, Maximiliaan? :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.