Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Extensie veranderen

Fly
9 antwoorden
 • Hey mensen,

  Ik wil van een .jpg een .zip maken.
  Als ik gewoon de naam veranderen naar blabla.zip doet ie het niet.
  Hoe moet het wel? Ik gebruik XP btw

  Grtz,
  Klaas
 • Dan moet je toch gewoon WinZip www.winzip.com installeren, dan kun je zo zelf een zip file maken. Kan natuurlijk ook met PowerArchiver www.powerarchiver.com/ bijvoorbeeld
 • Hey,

  Het gaat er niet dat winzip het niet doet. Ik wil *.jpg naar iets anders veranderen, bijv naar *.doc.

  Grtz,
  Klaas
 • Dan heb je de vraag slecht geformuleerd… Naam wijzigen kan door bestand aan te klikken, F2 drukken en nieuwe naam in te typen incl. nieuwe extentie. Wat het voor zin heeft ontgaat me, want een .doc wordt door Word geopend, maar de inhoud klopt beslist niet voor een Word-dokument. Maar da's jouw probleem.
 • 'k snap hem ook niet …
  Wat voor zin heeft het de naam van een jpg te wijzigen in een *…- bestand
  Tenzij je het voor anderen 'onzichtbaar' wil maken dat het een jpg is… - en let dan wel op: de meeste viewers openen het dan wel gewoon )

  Voor de rest klopt het helemaal wat Binary zegt. Windows reclameert wel als het wijzigt, maar da's dan ook alles. Gewoon doorgaan. Later kan je het nog gewoon met het gepaste prog openen…
 • als je het werkelijk wilt veranderen van formaat moet je via een of ander tekenprog (bv photoshop) de jpg openen en dan save as en ja ken dan kiezen uit de verschillende formaten zoa kan je van een jpg een gif maken en omgekeerd enzoverder
 • .. maar een gif is niet hetzelfde als een zip bestand… :D
 • Hey mensen.

  Bedankt voor de reacties. Het is gelukt, dankzij een proggie genaamd: total commander. Met f2 kan je de naam wel veranderen, maar dan wordt het blabla.zip.jpg
  Maar het is iig gelukt. Deze hele actie was omdat ik een album had gedownload, maar omdat ze waarschijnlijk geen mp3's op de server mochten hebben, boden ze het album aan in *.jpg's. Vandaar deze vraag. De vraag was niet echt duidelijk, maar ik wou er niet gelijk bijvermelden dat het warez was. Ik weet niet precies wat daarover in de policy staat, maar ik kan me voorstellen dat dat niet echt gewaardeerd wordt :)

  Grtz,
  Klaas
 • Wat jij beschrijft kan als je in Mapopties "Verbergen van bekende extenties" aan hebt staan. Als dat uitstaat (wat ik dus altijd doe) dan heb je daar geen last van en kun je gewoon met F2 de naam veranderen.
  Overigens mag je natuurlijk altijd vragen hoe je een extentie moet veranderen. Dat je geen illegale software mag downloaden is een feit, alleen gaan we dat natuurlijk niet op jouw PC controleren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.