Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wachtwoord op een map zetten.

None
12 antwoorden
 • Hallo allemaal.

  Is het mogelijk om een op een map een wachtwoord te zetten ?
  Is daar een programmatje voor of zo ???

  Het is niet de bedoelling dat de map gezipt wordt.

  Alvast bedankt. 8)

  (Win XP)
 • Zonder hulpprogramma's zeker niet. Je kan wel rechten uitdelen per gebuiker.
 • Hulpprogramma's :o
  Wat bedoel je daar mee ?

  Als ze er maar vanaf blijfen :)
 • Met Windows XP lukt dit niet. Zoals eerder gezegd heb je hulp nodig van andere software of je moet rechten uitdelen per gebruiker op de map en dat kan wel in XP.

  Andere software is bijvoorbeeld Hide XP: http://www.fspro.net/hfxp/
  of kijk op http://www.winability.com/fglite/

  succes
  Marc
 • Ik meen als je bij Windows XP een wachtwoord op je account zet vraagt hij ook van wil je je bestanden persoonlijk maken.
  En als je dat doet kunnen ze niet in jou map komen, moet ze zich eerst aanmelden op jou Windows XP account!

  GamesFreak
 • Heel erg bedankt.

  De proggies werken super :)
 • [quote:9937648639="M@rc"]Met Windows XP lukt dit niet. Zoals eerder gezegd heb je hulp nodig van andere software of je moet rechten uitdelen per gebruiker op de map en dat kan wel in XP.
  [/quote:9937648639]

  Waarom zou dit niet kunnen? Met NTFS en dan rechten toekennen (security-tab) kan je de group "everyone" weghalen en dan geef je alleen die gebruikers rechten die het mogen
 • met NTFS kan het:

  'Onder NTFS kun je ook rechten toekennen aan mappen. Hiervoor moet je wel het eenvoudig delen van bestanden uitschakelen. Dit doe je in Verkenner - Mapopties - Tabblad weergave het vinkje weghalen bij 'Eenvoudig delen van bestanden gebruiken (aanbevolen)'
  Vervolgens doe je een rechtsklik op de folder die je wil beveiligen, en kies je voor Eigenschappen. Ga naar de tab Beveiliging. Hier kun je instellen welke gebruiker welke rechten heeft / krijgt voor die map.'
 • Het nadeel hiervan is alleen dat als je de PC tijdens opstarten automatisch laat inloggen (wat heel veel mensen doen), dan krijg jeook automatisch toegang tot beveiligde bestanden. En dan is ook het geval als je je PC even onbeheerd laat terwijl je bent ingelogd. In zo'n geval is een wachtwoord een betere (maar geen absolute) oplossing.
 • [quote:7312a7dc89="sjouken"][quote:7312a7dc89="M@rc"]Met Windows XP lukt dit niet. Zoals eerder gezegd heb je hulp nodig van andere software of je moet rechten uitdelen per gebruiker op de map en dat kan wel in XP.
  [/quote:7312a7dc89]

  Waarom zou dit niet kunnen? Met NTFS en dan rechten toekennen (security-tab) kan je de group "everyone" weghalen en dan geef je alleen die gebruikers rechten die het mogen[/quote:7312a7dc89]

  Sjouken, ik geef in mijn antwoord aan dat rechten uitdelen met XP wel kan.
  Een wachtwoord op een map plaatsen (zoals de topic-starter vraagt) kan volgens mij niet zonder hulp van software van derden.
  Marc
 • Je maakt gewoon een aparte gebruiker aan, die allen in die directory mag werken (full control), alle andere rechten haal je weg. Met het user-ID en password van die gebruiker kan je er dan wel inkomen.
  Makkelijkste is om hem te sharen, en dan een net use van deze share maken, dan kan je gewoon inloggen.

  Ietwat een omweg en er zijn inderdaad andere programma's die het simpeler doen… Maar ik wil alleen maar effe aangeven dat het wel mogelijk is.
  Dit scheelt je de aanschaf van een (over het algemeen) duur programma. (er vanuit gaande dat het allemaal legaal aangeschaft wordt :lol:
 • Als u NTFS heeft moet u eens met de rechter muisknop klikken op de map en dan naar eigenschappen. kies dan tabblad beveiliging en druk dan op de link delen en beveiliging.

  suc6, Ezra

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.