Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Delen maar niet voor alle pc's binnen lan

None
8 antwoorden
 • Wij hebben een lan met verschillende PC's met daarop Windows XPprof.

  Nu wil ik slechts tussen twee van die PC's mappen/harde-schijven/printers delen.

  Weet iemand hoe dit voorelkaar te krijgen valt?
 • Dit kan door communicatie tussen de andere PC's uit te sluiten in de firewal van de PC die zijn resources/bronnen beschikbaar stelt.
 • Reeds geprobeerd met ZoneALarm en KerioPersonalfirewall.

  Beide houden het niet tegen. Firewalls hebben volgens iemand op een ander forum hiermee ook niets van doen.
 • Dit kun je natuurlijk niet met een firewall blokkeren zonder direct de hele PC te blokkeren. En dan kun je net zo goed de stekker er uit trekken…
  De echte manier is natuurlijk om per PC een ander gebruiks-account te hebben, en dan op de PC waar de data staat via de NTFS-beveiliging alleen de gewenste accounts toegang te geven. Een andere optie is om via de share een wachtwoord te geven of accounts in te stellen en daarmee de toegang te regelen
 • Dat wachtwoord in moeten geven lijkt me wel wat maar hoe regel ik dat onder Windows XPprof?
 • Stuur me je email adres even, dan krijg je van mij een artikel waar alles haarfijn in staat.
 • Paul,

  Artikel is verstuurd. Laat hier maar even weten of je er zo nu uit komt.
 • Natuurlijk kan je op je firewal wel de toegang op je PC blokkeren voor 1 of meer PC's. Dat wordt alleen anders als je slechts een gedeelte van de schijven wel wilt delen en een gedeelte slechts met enkele PC's. Daar voor is de oplossing met wachtwoorden bruikbaar. Ook kan je er voor zorgen dat verschillende PC's met verschillende gebruikersnamen werken. Dan kan je het delen beperken tot bepaalde gebruikers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.