Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Twee programma's tegelijk starten

gerben
7 antwoorden
 • Ik heb een programma dat ik graag wil laten zodra Internet explorer start. Ik had een simpele .bat file gemaakt maar dan krijg ik de melding "IEXPLORE wordt niet herkend als een interne of externe opdracht, programma of batchbestand". Vervolgens start IEXPLORE niet, maar het andere programma wel!

  Kan iemand me vertellen hoe ik ervoor zorg dat beide programma's starten?

  Alvast dank

  Alcor
 • Batch files werken in dos, dus moet je korte bestandsnamen gebruiken. Verder kun je het beste het start commando gebruiken. Dus:

  start /m c:\progra~1\intern~1\iexplore.exe
  start /m c:\windows
  otepad.exe
  exit
 • [quote:12383f5bcd="gerben"]Batch files werken in dos, dus moet je korte bestandsnamen gebruiken. Verder kun je het beste het start commando gebruiken. Dus:

  start /m c:\progra~1\intern~1\iexplore.exe
  start /m c:\windows
  otepad.exe
  exit[/quote:12383f5bcd]
  Als je MS-DOS of win9x gebruikt werken Batch files inderdaad onder DOS, anders gewoon als een scripttaal onder Windows. Bovendien is [i:12383f5bcd]start[/i:12383f5bcd] een Windows applicatie.

  [code:1:12383f5bcd]
  start "c:\program files\internet explorer\iexplorer.exe"
  start "c:\windows
  otepad.exe"
  exit[/code:1:12383f5bcd]
  Overigens denk ik dat je niet zomaar iexplorer.exe kunt vervangen door bijvoorbeeld een .bat file o.i.d. i.v.m. DDE-communicatie
 • Inderdaad, werkt blijkbaar ook. Kleine typo trouwens, moet "iexplore.exe" zijn ipv "iexplorer.exe". Vervangen van de koppeling naar internet explorer zou ik ook niet doen. Maar je kunt op deze manier wel eenvoudig een aantal programma's in een keer opstarten. Ik gebruik zelf zoiets als ik scripts aan het schrijven en uittesten ben; werkt een stuk vlotter dan vijf programma's apart starten.
 • Batchrun: http://www.outertech.com/
 • Dank voor de reacties. Maar ik begrijp het nog niet helemaal. Ik draai windows 2000. Kan ik nu het voorbeeld gebruiken, of moet ik dit anders doen (scripttaal?)

  start /m c:\progra~1\intern~1\iexplore.exe
  start /m c:\windows
  otepad.exe
  exit

  Alvast dank.
 • :lol:
  Hartelijk dank!

  Dankzij de tips ben ik eruit gekomen:

  start iexplore.exe
  start C:\WINNT
  otepad.exe
  exit

  Dus toch een batch file!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.