Vraag & Antwoord

OS Windows

schijfcontrole bij opstarten

5 antwoorden
  • iedere keer als ik winxp opstart krijg ik schijfcontrole op iedere partitie, maar er worden geen fouten gevonden. waar kan ik dit uitzetten?
  • heeft niemand een idee? want dit is ongelooflijk irritant!
  • Normaal gesproken gaat scandisk automatisch aan de slag als Windows niet juist wordt afgesloten. Tijdrovend dat wel maar zeker niet overbodig Als u autoscan=0 toevoegt aan Msdos.sys (win.95/98/Me) dan valt scandisk u niet meer lastig. Hoe het in Xp moet kan ik u niet vertellen. Let wel: Scandisk is er niet voor niets. Het raadzaam om regelmatig uw schijf op fouten te controleren, zeker bijvoorbeeld na een crash.
  • Inderdaad niet uitschakelen. Kennelijk wordt de schijfcontrole niet volledig uitgevoerd. Krijg je soms de melding voor een oppervlakte controle? Die vervolgens niet wordt uitgevoerd? In het verleden ook iets dergelijks gehad en toendertijd bleek mijn harde schij ook echt kapot te zijn. Uiteindelijk nadat er sectoren als slecht waren gemarkeerd, bleven de meldingen weg.
  • ik sluit mijn pc correct af. ik krijg bij het opstarten de melding dat ie schijfcontrole wil uitvoeren, dit laat ik hem ook iedere keer volledig afmaken zonder dat er beschadigingen worden gevonden. er worden trouwens 3 stappen uitgevoerd.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.