Vraag & Antwoord

OS Windows

PC wil niet afsluiten

3 antwoorden
  • Op een gegeven moment heb ik besloten dmv een Format C: en een nieuwe installatie van Win98SE mijn PC op te schonen. Prima gelukt en alles draait weer als een zonnetje. Niets aan de hand? Ja toch wel 2 dingen. 1e. Als ik de PC (Pentium 3- 933Mhz) afsluit via Start-Afsluiten, wordt de PC keurig afgesloten, maar start direct daarna weer automatisch op. Ik los dit wel op door de schakelaar van de stroom op dat bewuste moment om te zetten, maar toch . . . 2e. Als ik in de verkenner op het -teken voor de C:\ klik wodrt de lijst van de C:schijf keurig ineen geschoven zoals het behoort, maar klapt daarna direct weer open. Pas na een tweede poging blijft de tree ingeklapt. Dit gebeurt trouwens ook bij de D: en E:, etc. Alleen de 1e keer, daarna is het goed. Vooral het 1e punt vind ik irritant. Wie weet raad?
  • Rechtsklikken op Deze computer, kiezen voor Eigenschappen, tabblad Hardware, knop Apparaatbeheer...: klik eens op de + voor Computer: komt daar wel een ACPI computer tevoorschijn? Zo niet: eens een BIOS upgrade proberen, of anders bij het installeren van Windows (op het moment dat ie zegt: druk F6 in om....) even F5 indrukken, en dan kiezen voor ACPI. Helpt dit?
  • Bedankt voor het meedenken Ja, dit is wel een ACPI computer. Hoezo BIOS upgrade. Hij deed het altijd goed. Start-Afsluiten en binnen 2 seconden was het systeem uit. Nu ook wel, alleen start hij daarna direct weer op. Bedoel je met Windows installeren dat ik weer met een format C; moet beginnen? Daar ben ik nog niet aan toe. Of gewoon eroverheen installeren?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.