Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows opnieuw opstarten

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Sinds kort, als ik windows opnieuw wil opstarten duurt dit erg lang ca. 5 min. Voorheen was dit zo gebeurt. Een vorig herstelpunt activeren heeft geen resultaat ghead. Het duurt nog steeds erg lang voordat hij opnieuw is opgestart. Wie weet hoe dit kan?
 • Welk onderdeel van het 'opnieuw starten'-proces is vertraagd/ Het afsluiten, of het opstarten van Windows?

  Als het afsluiten veel trager gaat dan normaal, dan wacht Windows mogelijk op een programma op de achtergrond dat zichzelf niet snel afsluit.

  max
 • Ik weet niet dat het volgende u gaat verder helpen. Ik wil maar zeggen op basis van uw gegevens is het wel wat moeilijk uw probleem juist te benaderen.
  Maar als windows niet normaal op wil starten,komt dat in negen van de tien gevallen doordat er kort geleden een driver of een programma geïnstalleerd is waar uw computer niet goed mee kan werken. De computer probeert het dan te laden,maar dat lukt niet en omdat het kennelijk een heel belangrijk component is op uw systeem;besluit de computer er dan maar helemaal mee op te houden. Erg vervelend maar er zijn er wel een paar mogelijkheden om dergelijke problemen op te lossen:

  1) Start Windows opnieuw op. Als u hiervoor hardwarematig met behulp van de powerknop opnieuw moet starten,dan moet dat maar. In het scherm waar u het opstartmenu van Windows ziet,drukt u op F8 om de speciale opstartopties weer te geven.

  2) Activeer nu de optie laatste bekende juiste configuratie. Hiermee worden de systeeminstellingen automatisch aangepast aan de laatste keer dat u nog wel zonder problemen hebt opgestart. Kijk of windows nu wel goed opstart. Als dit het geval is zoek dan op de website van de fabrikant van uw apparaat naar een update van de driver die geschikt is om te gebruiken onder windows XP.

  3) Als de vorige stap niet tot succes heeft geleid,herhaal dan stap 1 maar kies nu voor veilige modus. In de veilige modus wordt het systeem met een minimaal aantal drivers geactiveerd. Ga nadat u in veilige modus bent opgestart naar het bureau-accessoires systeemwerkset en selecteer de optie systeemherstel. Kies hier een punt in de tijd iets verder terug en herstel uw systeem daarnaar.

  4) Als uw versie van windows nog geen systeemherstel heeft,start dan op in de veilige modus en activeer het configuratiescherm. selecteer nu eerst de optie software;hierin kunt u de programma's die u er van verdenkt dat ze voor problemen zouden kunnen zorgen verwijderen. Kijk vervolgens ook even op de tab apparaatbeheer die u onder de optie systeem vindt. Hier kunt u namelijk drivers verwijderen voor apparaten die onlangs geïnstalleerd zijn.Nadat u deze procedure doorlopen hebt,moet Windows weer zonder problemen op kunnen starten. ??
  Waarschijnlijk zal het wel niet zijn zoals hierboven geschreven?
  Ik heb mijn best gedaan.
 • Start - uitvoeren - msconfig. Klik op de tab Opstarten. Kijk even wat er op dea chtergrond allemaal mee opstart en vink uit wat niet echt noodzakelijk is.
  Kijk ook even op http://www.pacs-portal.co.uk/startup_pages/startup_full.htm
  Eventueel scannen op virussen en op spyware.

  Maak je gebruik van XP dan kun je ook proberen of Bootvis het opstarten kan versnellen.

  MArc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.