Vraag & Antwoord

OS Windows

HDD niet goed meer na installatie sp3 (win2k)

Anoniem
mariourk
9 antwoorden
 • Na de installatie van SP3 kon ik de 1e partitie van mijn 2e hdd (primary slave) niet meer benaderen. Windows gaf de melding dat deze nog niet geformatteerd was.
  De 2e partitie van de 2e hdd kon ik helemaal niet meer zien.
  Met de filebrowser van partition 8.0 heb ik alles wat van belang was gekopieerd naar mijn 1e hdd (primary master) Ik heb toen de 2 partities op de 2e schijf verwijderd en opnieuw aangemaakt. Dat ging niet lukken, pm gaf al snel een foutmelding. Wat er overbleef was 1 partitie die niet geformatteerd was. Bij het dubbelklikken op station D: gaf windows weer de melding dat de schijf niet was geformatteerd, alleen dat klopte deze keer. Ik gaf windows dus toestemming om de schijf te formatteren. Wat ik toen kreeg was een schijf die ik gewoon weer benaderen kon onder windows.
  Als ik het allemaal bekijk met PM dat geeft deze 1 partitie aan die geel is en waar "BAD" instaat (ipv FAT(32) of NTFS)
  Deze partitie beslaat de gehele harde schijf en is 8 GB groot. De schijf heeft echter een capaciteit van 20 GB!! (Maxtor 6L040J2)
  Op de een of andere manier herkent windows de schijf niet juist meer na de installatie van SP3. Weet iemand wat ik hieraan kan doen?

  Alvast bedankt voor de hulp
 • Volgens mij is de schijf die jij noemt echt 40 Gb groot i.p.v. 20. Los daarvan, ik zou een het programma [b:2907ea8395]PowerMax[/b:2907ea8395] downloaden om te kijken of die het probleem kan vinden: http://www.maxtor.com/en/support/downloads/powermax.htm
  Ook kun je proberen om onder Schijfbeheer de partitie(s) verwijderen en opnieuw aanmaken.
 • Ik kon onder Linux de "BAD" partitie verwijderen (onder windows kon ik er niks meer mee, niet verwijderen converteren formatteren of wat dan ook) Daarna kon ik met PM weer partities aanmaken. Maar niet groter dan 8 GB. De schijf die ik heb is overgens wel degelijk 20 GB.
  Ik heb toen maar w2k opnieuw geinstalleerd alleen nu de allerlaatste versie (incl sp3) Dat bleek het probleem niet op te lossen. Windows bleef stug volhouden dat hij niet groter was dan 8GB. En dat terwijl er in de bios en onder Linux wel zonder problemen een schijf van 20 GB gezien wordt.
  Om echt zekerheid te hebben heb ik de schijf in de pc van m'n vader gehangen. Daarop staat precies dezelfde win2k installatie die ik eerst had (zonder service packs) En tot mijn verrassing zag deze windows de schijf wel goed, nl 20 GB. Ook kan ik probleemloos partities aanmaken (en de volledige 20 GB benutten)
  Conclusie. het probleem zit 'm in sp3. Iemand hier al eens van gehoord?
  Is er een oplossing?
 • Uhmm dat ligt er maar net aan, ik heb namelijk net ook sp3 van win2k geinstalleerd en toen vroegt die of hij een map moest maken met de bestanden die die ging opslaan zodat men deze weer kon uninstallen ik heb echter dit niet geselecteerd.
 • Dat heb ik ook niet gedaan. Ik ben dus bang dat ik win2k weer opnieuw kan gaan installeren 8)
  Maar zo'n ramp is dat niet.
  De windows die op de pc van m'n vader draaid herkent de schijf overgens als "32049h3"
 • Ik heb windows opnieuw geinstalleerd. Daarna werkte de schijf weer normaal. Daarna heb ik SP2 geinstallerd, heb ik weer precies hetzelde probleem. Het probleem zit 'm dus niet in SP3 maar in SP1 of 2.
  Nu maar hopen dat er in SP4 een fix zit :(
 • Toch gek dat ik bij een hele hoop klanten op alle PC's en server SP 3 heb draaien en dit probleem nog nooit tegen ben gekomen. Ook niet in SP 1 en 2.

  Wat voor PC heb je en dan bedoel ik meer het moederbord en de harddisk controller. Misschien zitten er nieuwe drivers in de service packs die niet goed werken op jouw controller…
 • Ik heb SP2 weer verwijderd, daarna werkte alles weer normaal.
  Daarna heb ik SP1 geinstalleerd, gewoon even om te testen.
  Dan heb ik weer hetzelfde probleem. Het zit 'm dus in SP1.

  Mijn moederbord is: "MSI K7T Turbo2" met het "VIA KT133A" chipset
  Ik heb de nieuwste drivers voor mijn mobo al geprobeerd maar dat lost niets op :(
  Weet iemand een oplossing? Ik heb SP2 namelijk nodig voor mijn geluidskaart.
 • Ik heb het probleem opgelost!! :D
  Het bleek de IDE controller te zijn.
  Via heeft een IDE miniport driver beschikbaar die het probleem oplost
  zie ook: http://www.viaarena.com/?pageid=66

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.