Vraag & Antwoord

OS Windows

password bios xp

Anoniem
Binary
7 antwoorden
 • Help!!

  Mijn zoon van 12 heeft in de bios een wachtwoord opgegeven en vervolgens dit wachtwoord vergeten :o

  Nu wil ik zijn systeem opnieuw installeren omdat hij constant problemen heeft maar ik kan helemaal niets omdat er elke keer een password gevraagd wordt.
  Ik heb zo'n beetje alles geprobeerd (incl. het batterijtje op zijn moederbord verwijderd en weer teruggeplaatst) maar niets werkt
  Weet iemand hoe ik dit password kan omzeilen zodat ik in ieder geval zijn C schijf kan formatteren?????


  Thanks :wink:
 • In principe zou het CMos betterijtje eruit halen en even een kwartiertje wachten voldoende moeten zijn voor een reset. Kan ook dat je op het moederbord een jumper om moet zetten. Moet je terug kunnen vinden in de beschrijving van het moederbord.
  een allerlaatste mogelijkheid is om de BIOS opnieuw te flashen. Riskant en weten wat je doet.
 • Okay batterij niet zolang er uitgehaald ga dat eerst proberen en in het boekje van het moederbord kon ik niets terugvinden over welk jumpertje dan ook :D

  Thanks ga het nog een keer proberen!
 • Gelukt

  Bedankt pc1 :P
 • fijn dat het gelukt is, maar ik wou toch nog even een kleine aanvulling doen:
  van vrijwel ieder moederrbord, heeft de fabrikant een paar master wachtwoorden. die werken dus altijd. mocht iemand ooit zo'n probleem tegenkomen, kun je dus een mailtje sturen naar je moederbord maker, en die helpen je uit de brand.
  en dan maak ik van de gelegenheid ook maar even gebruik, om een vraagje te stellen, worden er dan ook andere dingen gereset, als je de batterij eruit haalt? heeft dat gevolgen?
 • Ja natuurlijk. Alle wijzigingen in de BIOS zijn verdwenen na een BIOS reset. Je zult daarna dus de BIOS weer moeten tunen om optimale instellingen te krijgen. Gezien de complexiteit van de BIOS is dat niet altijd eenvoudig uit te voeren, je moet wel weten wat je doet. Meestal kun je een instelling "Load Optimized Defaults" kiezen, maar meestal zijn ook dan nog wel een paar aanpassingen nodig.
  Overigens kun je die Master Passwords voor de meeste BIOSsen ook wel op het internet vinden, en ook programma's als Kill BIOS kunnen soms wel handig zijn. Die verwijderen alleen password en laten de instellingen onaangetast. Gebruikt hiervan is wel altijd voor eigen risiko…
 • ok, maar nog een vraagje:
  als ik mijn pc gekocht heb, en gewoon alles geinstalleerd, en nooit in het bios ben geweest, zijn het dus allemaal nog de standaard instellingen?
  en na een restet, komt hij dus ook weer bij het "gewone", of staat alles dan toch weer anders, omdat het in de fabriek al zo in is gesteld?

  bedankt,
  jules

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.